Det var ikke for at forgylde aktionærerne eller betale bankdirektørens bonus, at Folketinget vedtog de såkaldte bankpakker.
I stedet skal de i alt 46 lånemilliarder - heraf fire milliarder kroner i den såkaldte kreditpakke - til bankerne være med til at sikre, at danskerne igen kan låne penge efter finanskrisen.
Men det er stadig alt for svært, lyder det fra landets fem væksthuse, der er i kontakt med over 2.000 iværksættere.
Ifølge en rundspørge, som Berlingske Business har foretaget, betegner væksthusene alle banklån som den største barriere for iværksættere i dag.
"Vi oplever, at bankerne er unødigt hårde. Især set i lyset af, at man har lavet ordninger for at imødegå problemet med kapitalfremskaffelse," siger Nina Groes, analysechef i Væksthus Sjælland, til Berlingske Business.
Væksthusenes problemer med at låne penge i bankerne er ikke ukendt for professor i innovation og iværksætteri ved CBS, Søren Hougaard.
"Fra 2003 til 2008 lykkedes det for mange iværksættere at få skaffet sig fornuftige driftskreditter, og det kan man ikke i dag. Bankerne har strammet voldsomt op, og det er gået ud over iværksætterne," siger han til Berlingske Business.
Bankernes interesseorganisation Finansrådet er overrasket over, at iværksætterne melder om svære vilkår for finansiering.
"Det er ikke vores vurdering, at der mangler finansiering til sunde og kreditværdige projekter, men der bliver stillet stramme krav, og alt andet ville også være uansvarligt, når man har en økonomisk situation som nu," siger Vibe Balthazar-Christensen, erhvervspolitisk konsulent i Finansrådet med ansvar for iværksætterområdet til Berlingske Business.