Bankekspert anbefaler flugt fra Vestjysk Bank

Du skal undersøge, hvem der vil have dig, så du har din exitstrategi på plads, lyder rådet.
Vestjysk Bank opkøbte for få år siden Ringkjøbing Bank, da denne var på konkursens rand efter at have ført en meget offensiv udlånspolitik.
Vestjysk Bank opkøbte for få år siden Ringkjøbing Bank, da denne var på konkursens rand efter at have ført en meget offensiv udlånspolitik. Foto: Vestjysk Bank

Landets sjettestørste bank er ramt af nye konkursrygter. Dagbladet Børsen skriver i dag, at staten overtager aktiemajoriteten i Vestjysk Bank, og det får den uafhængige bankekspert Kim Valentin til at råde kunderne til at overveje at skifte bank. Især kunderne med gæld.

"Det altid sjovt selv at vælge, hvor man gerne vil være kunde," siger Kim Valentin.

Med de ord mener han, at hvis Vestjysk Bank først går ned, bliver kunderne låst. Og så er det kun de gode kunder med plus på bankbogen, der frit kan shoppe ny bank.

"Hvis Vestjysk Bank bliver en afviklingsforretning, vil man begynde at sælge filialer fra i klumper. Så kan kunderne i Skjern-afdelingen ende med at blive kunder i én bank, mens kunderne i Ringkøbing bliver solgt til en anden bank," forklarer Valentin.

Vestjysk Bank selv afviser dagens historie i Børsen. I en fondsbørsmeddelelse skriver direktionen, at "...der ikke er indtruffet ændringer i bankens finansielle stilling, som tilsiger, at en konvertering er nødvendig."

Banken oplyser samtidig, at man overvejer forskellige muligheder uden at ville konkretisere, hvad det dækker over.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.