Bageri får stor bøde: Døde fluer og sort skimmelvækst

Bageriet på Fruevej i Nykøbing Mors har bragt orden i de forhold, som Fødevarestyrelsen påpegede ved deres besøg i sidste måned. (Foto: Foto: Google Maps)

Bageriet står til en bøde på 15.000 kroner og en sur smiley.

Et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen afslørede sort skimmelvækst og døde fluer hos Bageriet på Fruevej i Nykøbing Mors.

Vild panik: Ansatte flygtede fra politiet under kontrolbesøg

Nordjyske.dk skriver, at bageriet står til en bøde på 15.000 kroner og en sur smiley.

Fødevarestyrelsen var den 1. august på kontrolbesøg hos bageriet.

- Det indskærpes, at der skal være mulighed for god hygiejnisk praksis, som blandt andet indebærer beskyttelse mod spredning af kontaminering, lyder det i rapporten.

Bageriet blev ved samme lejlighed indskærpet at rette op på rengøring. Fødevarestyrelsen var den 29. august på et nyt besøg hos bageriet, hvor forholdene nu var bragt i orden.

- Det viste sig, at det, som vi har gjort i 30 år, ikke var tilstrækkeligt. Vi fik indskærpelser med hensyn til rengøringen. Vi har gjort alt, hvad vi blev bedt om, siger ejer Tina Smed Jacobsen til Nordjyske.

Hun har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Selv om forholdene ved det seneste besøg var bragt i orden, så slipper Bageriet ikke for at betale bøde.

- Reglerne er blevet overtrådt, så den ændres ikke, selvom forholdene bringes i orden, fortæller Birgitte Horn, der er fødevarechef i FødevareNordØst, om de generelle retningslinjer på området.