Bævrende Ranieri takker Chelseas manager for håndsrækning

Sport
Leicester Citys manager, Claudio Ranieri, under kampen mellem Manchester United og Leicester City på Old Trafford søndag. Kampen endte med at give Leicester et afgørende point - og dermed mesterskabet. (Foto: Foto: Martin Rickett/AP)

Efter at titlen var i hus, fik Chelseas Guus Hiddink opkald fra en taknemmelig og rørt italiener.

Der gik kun få sekunder efter, at 2-2-kampen mellem Tottenham og Chelsea blev fløjtet af, før Leicester-manager Claudio Ranieri kontaktede Chelseas Guus Hiddink for at takke ham.

- Lige efter slutfløjtet fik jeg et opkald fra Ranieri, siger Hiddink ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Han takkede os for, hvad vi havde gjort. Især i anden halvleg. Jeg lykønskede ham med mesterskabet, siger Hiddink, der forlader Chelsea efter denne sæson.

Med Tottenhams pointtab kan holdet fra London ikke længere nå Leicester, der har et forspring på syv point med to runder tilbage.

- Jeg synes, de fortjener det. Det er måske ikke længere en overraskelse, men det er nok et chok for de store klubber, siger Hiddink.

Ranieri var mandag angiveligt hjemme i Italien, hvor han havde inviteret sin 96-årige mor på frokost, og han vendte ifølge flere engelske medier først tilbage til England mandag aften.

Det er Leicesters første mesterskab i klubbens 132-årige historie, og det er også det første mesterskab for den vellidte Claudio Ranieri, der har opnået andenpladser som manager i både England, Italien og Frankrig.

Adspurgt om, hvorvidt Ranieri var følelsesmæssigt berørt, svarer Hiddink.

- Ja. Jeg så ingen tårer, for det var ikke en Facetime-samtale. Men hans stemme bævrede en smule. Fem gange sagde han tak. Fordi følelserne kom frem, beretter Hiddink.

Ikke alene var Leicester favoritter til at rykke ned inden sæsonen, hvor de gav pengene 5000 gange igen, hvis man havde spillet på, at de skulle vinde mesterskabet. Ranieri var også bookmakernes favorit til at blive den første manager, som ville få en fyreseddel.

Men på sin egen stilfærdige måde har han skabt en nærmest usårlig enhed - Leicester har kun tabt tre gange i sæsonen.

Og så har Ranieri løbende ændret målsætningen i takt med de mange sejre.

Først fire kampe før sæsonafslutningen - efter 4-0-sejren over Swansea - indrømmede den 64-årige italiener, at holdet var i betragtning til titlen.

Chelseas tidligere manager José Mourinho betegnede for år tilbage Ranieri som en mand, der hørte fortiden til. Nu er italieneren nærmest udødeliggjort i engelsk fodbold.

- Folk vil tale om det her om 100 år, siger den tidligere Liverpool-spiller og nuværende Sky Sport-kommentator Jamie Carragher

/ritzau/