Ansatte overfaldet: Hotel må ikke droppe kontanter

Jeg synes egentlig ikke, at politikerne skal blande sig i, hvad for en form for betaling, vi ønsker at modtage som erhvervsdrivende, siger direktør Peter Haaber, Zleep Hotels. (Foto: Foto: Ritzau Scanpix)

Horesta forstår ikke, at hensynet til de borgere, der ønsker at betale med kontanter, er større, end til de medarbejdere, der arbejder i for eksempel hotellerne.

- Det er mig helt ubegribeligt, at hensynet til de meget få borgere, der ikke ønsker at betale med andet end kontanter, er større, end til de medarbejdere, der hver dag går på arbejde, og desværre er udsat for fare, fordi de håndterer kontanter.

Sådan siger administrerende direktør i hotellernes brancheorganisation, Horesta, Katia K. Østergaard, til TV 2 Lorry efter Zleep Hotel på Vesterbro i København på bare en måned har været udsat for tre røverier, hvor røverne har forlangt kontanter.

Som loven er i dag, kan butikker, restaurationer og hoteller kun sige nej til kontanter i tidsrummet mellem 22.00 og 06.00. Og i særlige tilfælde få dispensation fra klokken 20.00.

Zleep-hotellet i Helgolandsgade på Vesterbro i København har på en måned været udsat for tre røverier. Foto: Google Street View

- Det, synes jeg, er fuldstændig urimeligt. Jeg synes egentlig ikke, at politikerne skal blande sig i, hvad for en form for betaling, vi ønsker at modtage som erhvervsdrivende, siger direktør Peter Haaber, Zleep Hotels.

Hans personale føler sig utrygge, og han forsøger nu at råbe politikerne op.

Blandt andre har receptionisten Cecilie Kirchhoff Petersen oplevet at blive slået i hovedet med knyttet næve under et røveri, hvor røveren forsvandt med godt 3.000 kroner.

Horesta: Forældet lovgivning

- Lige præcis på hoteller er det jo fuldstændig absurd, at vi har en lovgivning, som tvinger os til at tage kontanter, eftersom gæsterne skal give oplysninger om sig selv, når de bor der. Og 99 procent betaler altså i forvejen med et kreditkort eller et dankort. Så her virker det fuldstændig absurd, at vi har en så forældet lovgivning, siger Horesta-direktøren.

Hos Forbrugerrådet Tænk, mener man, at der bør kunne dispenseres for reglerne de steder, som kan kan betragtes som højrisikoområder, skriver TV 2 Lorry.