Ansatte står i stank af hash: Masser af påbud mod grænsekontrol
Udlændingekontrolafdelingen blev pålagt, at sikre de ansatte bedre mod at blive ramt af biler. Her er det grænsekontrollen i Kruså. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix (arkiv)
Forbedringerne af arbejdsforholdene ved den midlertidige grænsekontrol er i gang.

På baggrund af seks kontroller i 2018 har Arbejdstilsynet givet i alt 12 påbud og afgørelser til Udlændingekontrolafdelingen ved grænsen i Padborg (UKA). Det skriver JydskeVestkysten.

Det drejer sig blandt andet om risiko for at blive påkørt, kræftfremkaldende udstødningsgasser og våde termodragter.

Dertil kommer uhensigtsmæssig lugt af hash og skunk fra rummet med beslaglagte genstande samt træk og kulde.

Forholdene har udløst to påbud, to strakspåbud og syv afgørelser uden handlepligt. UKA er desuden blevet pålagt at søge råd hos et eksternt rådgivningsfirma, og det betyder ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi en ekstra udgift på 10.000-15.000 kroner, skriver avisen.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi erkender man problemerne med at sikre et godt arbejdsmiljø og forklarer, at det skyldes grænsekontrollens midlertidige karakter.

- Der er således ikke grundmurede bygninger at udføre kontrollen fra, lyder det fra politiet.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser til JydskeVestkysten, at nye og bedre udstyrede kontrolbokse vil løse en række af de problemer, som Arbejdstilsynet skitserer.

Desuden vil der ske en ombygning af stationen, hvor rummet med beslaglagte genstande er, ligesom to påbud om bedre sikring af de ansatte mod at blive ramt af biler straks blev efterkommet med opstilling af betonklodser og betonværn.