Amerikansk skistjerne snupper kvindernes første OL-guld

Sport
Mikaela Shiffrin i midten jubler sammen med de to øvrige medaljevindere, Ragnhild Mowinckel (til venstre) og Federica Brignone efter storslalomløbet. (Foto: Foto: Mike Segar/Reuters)

Mikaela Shiffrin levede op til favoritværdigheden og tog sejren i storslalom foran norsk overraskelse.

Med tre dages forsinkelse er de kvindelige skiløbere endelig kommet i aktion ved OL i Pyeongchang, og det var med en favoritsejr i første konkurrence.

Den amerikanske superløber Mikaela Shiffrin levede nemlig op til de opskruede forventninger og tog sejren i torsdagens storslalom på bjerget i Yongpyong.

Den 22-årige allrounder var ikke hurtigst i nogen af de to gennemløb, men samlet set var hun den mest stabile og vandt med 0,39 sekund foran nordmanden Ragnhild Mowinckel, der overraskende var næsthurtigst.

Federica Brignone fra Italien tog bronze.

Inden andet gennemløb lurede der ellers en mindre sensation, eftersom den 34-årige Manuela Mölgg satte bedste tid i første runde.

Mölgg har i sin 16 år lange seniorkarriere aldrig vundet et World Cup-løb, og det blev heller ikke til en OL-triumf for den erfarne italiener, der slet ikke kunne finde rytmen, da det hele skulle afgøres.

Hun kørte i mål som en samlet nummer otte, og så kunne Shiffrin falde på knæ i jubel over sin guldmedalje.

Shiffrin havde været næstbedst i første gennemløb og fjerdehurtigst i andet, og det var tilstrækkeligt.

Amerikaneren har nu to OL-guld i samlingen, efter at hun strøg til tops i slalom for fire år siden.

Netop slalom er næste punkt på kvindernes OL-program. Det løb køres natten til fredag.

/ritzau/