»Det handlede egentlig ikke så meget om, at vi ville fortælle verden, hvor dårlige Spice Girls er. Vi fandt det bare åndssvagt at skulle stå foran 20.000 mennesker, når ingen kendte os endnu, og vi gav koncerter i England med seks betalende gæster. Hvad skulle vi dog der?«
Siden er briterne i dén grad kommmet til at kende de unge jyder, der i månedsvis har ligget i top-20 på hitlisten med træfferen 'Fascination'. Og fra i dag kan de ligefrem lytte til et helt album med Alphabeat, der har givet den selvbetitlede debut et make-over med enkelte nye numre og nogle omjusteringer. Ifølge Anders Bønløkke var det tiltrængt, og han foretrækker klart 'This Is Alphabeat', som albummet nu hedder, frem for originalen:
»Mike Spencer (producer, red.) skulle egentlig bare lave om på to sange, men det fungerede fedt, og han forstod, hvad vi ville. Han kunne realisere, hvad vi ikke selv var i stand til,« lyder sangskriverens selvkritiske forklaring.
Seriøs ros
Og noget tyder på, at Alphabeat er på rette spor. I hvert fald får 'This Is Alphabeat' fem ud af fem mulige stjerner i den yderst seriøse søndagsavis The Observer, der ligefrem taler om »et moderne popmesterværk.«
»Ja,« tøver Anders Bønløkke, »de lider ikke af popforskrækkelse herovre. Der er ikke en opdeling mellem forbudt og cool musik, som man måske oplever derhjemme. Måske kan de lide en eller to af vores sange, mens de også lytter til M.I.A. (srilankansk kvinderapper og sangerinde, red.) og sådan nogle coole kunstnere. Vi lytter også selv til alt muligt uden de fine fornemmelser, så det passer os perfekt.«
En band-bande
Efter pæne salgstal og radiohits med 'Fascination' og '10.000 Nights of Thunder' på det hjemlige musikmarked vandt giganten EMI i foråret i fjor kapløbet om at udgive Alphabeat over det meste Europa, og i oktober flyttede de seks pophoveder til London for at forberede den internationale mission. Her bor de nu ganske centralt i to lejligheder på samme gade, og de nyder vist livet og byen, ligesom de får mødt og hørt en masse ligesindede popbands. Nogle, der ikke var mange af i Danmark.
»Vi er kommet endnu tættere på hinanden, og det føles næsten som at være med i en bande efterhånden. Det funker bedre end før, og vi tager det totalt seriøst nu med musikken. Forhåbentlig kan vi gå rigtig i gang med det næste album tidligt næste år,« siger Anders Bønløkke, der med sine fem kumpaner tager hul på en omfattende turné tirsdag aften med koncert på et af Londons større spillesteder. Der er meldt udsolgt, og Nyhedsavisen vil rapportere fra koncerten.
Senere på sommeren gælder det et gig på Glastonbury – en af de få europæiske musikfestivaler, der er større end Roskilde. Så jooooh, det duer vist for Alphabeat, der efterhånden når et niveau, så selv briterne forstår, at de vendte tommelen nedad til Spice Girls.
»Det går alt sammen rimelig godt,« som Anders Bønløkke formulerer det.