Afsløring: Statskassen snydt for milliarder - ministre tog ikke advarsel alvorligt
Ole Sohn (tv) har flere gange afvist at kommentere sagen, mens Brian Mikkelsen ikke vil kommentere TV 2's oplysninger af hensyn til samrådet torsdag. (Foto: Foto: Henning Bagger og Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix (arkiv))
- Der er politiske kræfter på spil, som ikke ønsker et skattevæsen, der er klædt alt for godt på, siger tidligere kontorchef i Skat Michael Bjørn Hansen.

Små og mellemstore virksomheder snyder samfundet for 7,2 milliarder kroner i skat.

Det skriver TV 2, som har fået aktindsigt i nogle dokumenter der viser, at nogle af de mange milliarder kunne være hentet ind, hvis Erhvervsstyrelsen havde lyttet til Skatteministeriets ønsker og råd i forbindelse med udformningen af loven om lempelse af revisionspligten.

- Det er skandaløst og meget bekymrende, at man ikke vil lytte til fagkundskaben. Der er politiske kræfter på spil, som ikke ønsker et skattevæsen, der er klædt alt for godt på, siger tidligere kontorchef i Skat Michael Bjørn Hansen til tv-stationen.

Han bakkes op af både politikere og eksperter, som blandt andet peger på, at Skat ikke har styr på de mange som snyder.

- Ifølge Skat koster det statskassen 14 milliarder kroner om året. Der skal til at ske et eller andet, hvis det er et politisk ønske at få vendt den her udvikling, mener direktør for Danske Revisorer Tom Vile Jensen.

Skat advarede i 2012

I 2012 blev revisionspligten lempet, så det er lovligt for mindre virksomheder ikke længere at betale en revisor for at gennemgå regnskabet og sikre, at der ikke er snydt.

Det har sparet virksomhederne for penge - men det har også gjort det nemmere at snyde i skat.

I 2012 advarede Skat mod at lempe revisionsreglerne og skrev til Erhvervsministeriet, at det ville koste skatteindtægter.

Den advarsel nåede ifølge TV 2 aldrig frem til Folketinget. Erhvervsministeriet skrev i stedet til politikerne, at der ikke ville være negative konsekvenser ved at indføre lempelsen af revisionspligten, skriver tv-stationen.

Skatteministeriet havde en række krav i forbindelse lovændringen. Ingen af kravene blev imødekommet fuld ud. Således endte Skat blandt andet med at få tildelt ti årsværk til yderligere kontrol - Skat havde vurderet at 45 årsværk var nødvendigt.

Det var den tidligere SF'er Ole Sohn, som var erhvervsminister under det meste af forløbet. Torsdag er erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kaldt i samråd om sagen.

via Listen To News