AaB-træner: Ikke tre mål ringere end FCM

Sport
AaB led et klart nederlag til et effektivt FC Midtjylland-hold. (Foto: Foto: Bo Amstrup/Scanpix)

AaB's 1-4-dukkert mod FC Midtjylland er ikke udtryk for holdenes reelle styrkeforhold, mener Morten Wieghorst.

Efter ni kampe i træk uden nederlag måtte AaB tage hjem fra MCH Arena i Herning med uforrettet sag.

FC Midtjylland vandt søndagens jyske opgør i Alka Superligaen med 4-1, og det var i høj grad på grund af effektivitet i de afgørende situationer i opgøret.

Det mener AaB-træner Morten Wieghorst og hans anfører, Kasper Pedersen, efter opgøret.

- Vi var godt klar over, at vi måske gik ind til den sværeste kamp indtil nu i sæsonen, men jeg syntes egentlig ikke, at vi var langt efter FC Midtjylland. Jeg følte ikke, vi var tre mål ringere end dem, siger træner Morten Wieghorst.

- Der er faser af spillet, vi gør rigtig godt. Jeg synes ikke, at det var nogen typisk 4-1-kamp, men den må vi tage på os og se på, hvad vi kan gøre bedre næste gang.

- Jeg er sikker på, at vi lærer meget af den her kamp til næste gang, vi skal møde dem, siger AaB-træneren.

- Vi startede kampen godt både offensivt og defensivt, men de kom på 2-0 på et skidt tidspunkt for os. Jeg sagde til mine spillere i pausen, at det havde været en lige første halvleg, siger Morten Wieghorst.

FC Midtjylland har i seks hjemmekampe scoret 18 mål, og AaB-anfører Kasper Pedersen roste efter kampen midtjyderne for deres effektivitet foran mål.

- FC Midtjylland er meget effektive, og det må vi rose dem for. Vi bød dem op til dans, men faldt lidt ned, efter at de kom på 1-0 og 2-0, siger Kasper Pedersen.

- Vi var godt med i dele af kampen, men når man taber 1-4, kan man jo ikke bruge det til ret meget. Jeg er træt af, at vi kom herfra med et så træls resultat, siger anføreren.

Med nederlaget er AaB fortsat nummer ni i Alka Superligaen med 12 point for 11 kampe.

/ritzau/