Læge: Skandale at Blekingegade-læge slap

Danmark
AppleMark

Danskerne kan ikke have tillid læger, efter en læge uden straf stjal personlige oplysninger om sine patienter og gav dem til Blekingegade-banden. Det mener læge Torben Ishøy.

• Læge gav CPR-numre til Blekingegadebanden

Ingen kan længere have tillid til danske læger.

Det mener Torben Ishøy, der selv er læge og tidligere formand for den danske afdeling af anti-korruptions-organisationen Transparancy International. 

Han kalder det en skandale, at hverken Lægeforeningen eller myndighederne greb ind, da det kom frem, at lægen Kari Havsland Jørgensen i Gentofte forsynede Blekingegade-banden med CPR-numre og navne fra patienterne.

Oplysningerne kunne banden blandt andet bruge til at fabrikere falske kørekort og leje lejligheden, der blandt andet blev brugt til at skjule våben og mapper med registrering af danske jøder.

- Man dækker over hende

-  Det er klart ulovligt og meget, meget alvorligt, det hun har begået. Det er lægestanden som sådan, der bliver udsat for et angreb ved, at man dækker over hende. Nu er det for sent at føre en sag, men jeg fatter ikke, hvorfor man ikke gav hende en stor næse dengang, siger Torben Ishøy.

Den eneste forklaring på, at lægen slap for straf og disciplinærsag, er, at der dengang var en venstreorienteret favorisering af diverse frihedskampe, mener Torben Ishøy. 

- Den favorisering skal jo ikke gå ud over danske patienter og legitimere, at man svindler med personlige patientoplysninger, siger Torben Ishøy.

Blev aldrig tiltalt

Lægen blev aldrig tiltalt i Blekingegadesagen på trods af, at hun erkendte sig skyldig i straffelovens paragraf 152 om at have videregivet personlige oplysninger og desuden erkendte at have givet oplysninger om bedøvelsesteknikker til banden. 14. september 1989 forklarede lægen i Københavns Byret, at hun troede, at patientoplysningerne skulle bruges til falske pas til palæstinensere, hvis sag hun sympatiserede med.

Ifølge Torben Ishøy er Lægeforeningen og myndighederne nu så optaget af at være politisk korrekte, at de slet ikke vil forholde sig til sagen.

- Man vil ikke åbne for møgstalden i sin egen stue. Men det betyder, at alle kan drage tvivl om lægers troværdighed. Enhver borger må have problemer med at stole på lægestanden og Sundhedsstyrelsen på grund af den her sag, siger Torben Ishøy.

- hun skal stå frem

Han opfordrer lægen til at stå frem og erkende sin fejl.

- Det ville være fair, hvis hun offentligt står ved, hvad hun har gjort, siger Torben Ishøy.

Sagen har rullet i flere danske medier, efter at Nyhedsavisen skrev om den 21. januar. Lægen har siden afvist at tale om sagen.

Nyheder

Drab i Fredericia: 

Politiet zoomer ind

to mænd