Ryanair om danske pensions-millioner: Skidt pyt!

Arbejdsliv
Ryanairs irske direktør er kendt for at være den frække dreng i klassen. Han er før blevet sammenlignet med den danske rejsekonge Simon Spies. (Foto: Foto: Kristof van Accom/Arkiv/Scanpix)
Det kontroversielle flyselskab Ryanair er ligeglad med, at danske pensionsselskaber trækker penge ud af selskabet.

Flyselskabet Ryanair, der er kendt for at lønne blandt andre stewarder og stewardesser lavt, løfter knap nok et øjenbryn ved nyheden om, at det danske pensionsselskab PFA lader til at være ved at trække sin million-investering ud af selskabet.

15,5 millioner kroner har PFA lige nu stående i Ryanair-aktier. Firmaet har haft endnu flere millioner investeret i det kontroversielle lavpris-selskab, men trak penge ud i februar, oplyser pensionsselskabet.

Pensionsbombe: Din opsparing kan være investeret i Ryanair

At investeringen er på vej mod nul, vækker ikke bekymring hos Ryanair.

- Der er nok købere derude, der vil være for glade for at købe disse aktier, som er steget med 19 procent siden den 1. januar i år, skriver Robin Kiely, der er "Head of Communications" hos Ryanair, i et skriftligt svar til Avisen.dk.

Ryanair: Vi vækster, mens SAS sparer

Mandag afslørede Avisen.dk, at blandt andre flere medlemmer af fagforeningen HK har en del af deres opsparing stående i Ryanair-aktier.

LÆS OGSÅ: Fagboss: PFA bør trække millioner ud af Ryanair

Formanden for HK Privat meldte ud, at han helst så, at investeringen blev afviklet hurtigst muligt.

- Jeg mener, at en investering af den karakter bør afvikles. Min helt principielle holdning er, at der ikke skal investeres i firmaer, hvor de ansatte ikke har de samme rettigheder og vilkår som vores medlemmer. Medlemmerne er jo baggrunden for at investere, sagde Simon Tøgern til Avisen.dk.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Så lidt tilbyder Ryanair stewardesser i København

En reaktion, der ikke fremkalder en eneste rynke i panden hos Ryanairs kommunikationschef.

- Ryanair er det samme som voksende turisme, trafik og jobvækst i Danmark på et tidspunkt, hvor SAS skærer ned på flyvninger, lukker flyruter og skærer i pensioner, løn og job, skriver Robin Kiely til Avisen.dk.

"Ingen kommentarer"

Avisen.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra de to næstformand i PFA's bestyrelse. Heller ikke bestyrelsesformand Svend Askær, der også er formand for Lederne, har indtil nu villet svare på spørgsmål.

LÆS OGSÅ: Næstformand i PFA er tavs om i Ryanair-millioner

Den eneste kommentar fra næstformand Jørn Neergaard Larsen fra Dansk Arbejdsgiverforening er følgende:

- Ingen kommentarer.

PensionDanmark har modsat PFA skrevet Ryanair på pensionsselskabet sorte liste, fordi flyselskabet ifølge PensionDanmark bryder helt basale rettigheder blandt ansatte heriblandt retten til at forhandle kollektivt.

Ryanair har ingen overenskomst.

Nyheder

Nye ferieregler:

Du får færre penge

på kontoen