Thornings valg-trumf: DF'er skifter til S

Jack fra Ballerup er hovedperson i en ny valgvideo fra Socialdemokraterne. For få måneder siden var han medlem af Dansk Folkeparti. (Foto: Screendump fra Socialdemokraternes valgvideo)

Jack fra Ballerup er blevet Socialdemokraternes nye trumfkort i valgkampen, efter at han er skiftet fra Dansk Folkeparti til Socialdemokraterne. Nu er håbet i den røde lejr, at andre følger i Jacks fodspor.

- Jeg fulgte mit hjerte, og i dag er jeg socialdemokrat.

Sådan lyder afslutningsreplikken i en ny valgvideo fra Socialdemokraterne, som blev lagt på partiets hjemmeside og Facebook-side lørdag.

Jack var næstformand for Dansk Folkeparti i Ballerup. I dag er han socialdemokrat. Her fortæller han, hvorfor.

Posted by Socialdemokraterne on Saturday, May 30, 2015

Manden i videoen hedder Jack Nør Christensen og er tidligere næstformand og byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Ballerup. Men i februar skiftede han til Socialdemokraterne.

S: Vi skal flytte nogle vælgere hen over midten

Med videoen skruer Socialdemokraterne nu op for jagten på DF-vælgere i forsøget på at sikre Helle Thorning-Schmidts genvalg som statsminister

- Vi synes, at Jack fortæller en stærk historie. Han har oplevet på egen hånd, hvordan DF's politik ikke kan klare et møde med virkeligheden, og det vil vi gerne fortælle til vælgerne, siger Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, til Avisen.dk

Selvom valgkampens første dage ifølge meningsmålingerne har mindsket forskellen mellem rød og blå blok, så står Venstres Lars Løkke Rasmussen fortsat til at overtage Statsministeriet efter valget.

Det er ikke mindst på grund af en solid fremgang til Dansk Folkeparti. Og det er den gruppe vælgere, som Socialdemokraterne nu satser på at lokke over på den anden side.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal flytte nogle vælgere hen over midten, hvis vi skal vinde det her valg. Og jeg tror da, at der er en del vælgere som Jack derude, som måske i virkeligheden er mere enige med os.

- Jack er jo langt fra den eneste, der er gået fra DF til Socialdemokraterne, siger Lars Midtiby.

"Selv på indvandringsområdet havde vi mange fælles værdier"

I den korte valgvideo sætter Jack Nør Christensen nogle ord på, hvorfor han skiftede medlemskabet hos Dansk Folkeparti ud med en rød partibog hos Socialdemokraterne.

- Jeg satte mig mere ind i Socialdemokraternes politik, og jeg var bare mere enig med dem, når det kom til at sikre kvaliteten på sygehusene, få folk i arbejde og ældreplejen. Selv på indvandringsområdet havde vi mange fælles værdier, lyder Jacks forklaring i videoen.

Men selvom Socialdemokraternes partisekretær er glade for partiets nye medlem, så mener Lars Midtiby ikke, at man kan tale om et værdifællesskab mellem S og DF på indvandringspolitikken.

- Nej, jeg synes ikke, man kan tale om fælles værdier på det område mellem Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. Men jeg synes, at vi har en god og fast politik på udlændingeområdet, som sætter krav om, at man skal arbejde, siger Lars Midtiby.