Hver anden drømmer om karriereskifte

Arbejdsliv
Arkivfoto. Næsten halvdelen af danskerne svarer i en måling, at de har lyst til at skifte til en helt anden karriere. (Foto: Foto: Colourbox free)
44 procent har lyst til at skifte karriere, viser måling. Og mulighederne for at skifte branche har aldrig været bedre, mener ekspert.

Mange drømmer om et helt nyt arbejdsliv.

Næsten hver anden har nemlig lyst til at skifte deres karriere ud med en ny, viser en måling, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Newspaq.

På spørgsmålet, om man har lyst til at skifte karriere i løbet af sit resterende arbejdsliv, svarer 45 procent af 500 respondenter ja, 36 procent siger nej, mens de resterende 19 procent er i tvivl.

Det kommer ikke bag Torben Lausten, der er manden bag virksomheden TL-Karriereudvikling og forfatter til flere bøger om jobjagt og karriereskift.

- Vi har aldrig før i menneskets historie haft så gode muligheder for at kunne beskæftige os med vidt forskellige typer af jobområder, siger han til Newspaq.

Målingen viser, at hele 64 procent af de 30 til 39-årige har lyst til at skifte karriere. Og det giver rigtig god mening, hvis man spørger eksperten.

- Der startes cirka 20.000 virksomheder i Danmark om året. Det sker typisk i den alder, hvor man har lært noget og arbejdet i nogle år. Måske har man set nogle nye muligheder eller noget, der bliver gjort helt vanvittigt og kunne gøres anderledes, siger han.

Ifølge Torben Lausten er der tre forskellige typer af job. Man kan enten arbejde med sin krop, med mennesker eller med informationer.

Og det vigtigste, når man skal lave et succesfuldt karriereskifte er, at man prøver at regne ud, hvordan ens medfødte evner passer sammen med drømmejobbet.

Det kan den tidligere frisør, 35-årige Camilla Rasmussen nikke genkendende til. Hun har selv skiftet tilværelsen som frisør ud med et nyt liv som SOSU-medarbejder, så hun nu arbejder med mennesker i stedet for at bruge sine hænder.

- Jeg har endelig fundet min rette hylde. Jeg er sat i verden for at yde omsorg til andre mennesker. Og det følte jeg ikke rigtig, jeg fik opfyldt i mit gamle job, siger hun og tilføjer:

- Jeg føler mig mere hel som menneske nu.

Camilla Rasmussen forklarer, at hun ofte blev drænet for energi, når hun skulle lege "lommepsykolog" for kunderne i frisørstolen, men den oplevelse har hun ikke på sit nye job.

- Når gamle fru Jensen sidder helt alene, så føler jeg virkelig, jeg gør en stor forskel i hendes liv, siger hun.

Newspaq

Krimi

To fly stødt sammen

i luften