Privathospitaler har taget for meget

Danmark
Foto: AP arkiv/M. Spencer Green / POLFOTO

Det offentlige sundhedssystem har gennem flere år betalt omkring 463 mio. kr. for meget for behandling af patienter på privathospitaler.

Gennem seks år har private hospitaler i Danmark udskrevet regninger, der var 25 og 32 procent dyrere, end de burde have været.

Det skriver ugebrevet A4.

Privathospitalerne har på den måde drænet de offentlige kasser for mindst 463 millioner kroner i uofficiel erhvervsstøtte, fremgår det af beregninger foretaget af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd for A4.

Ifølge A4 har overbetalingerne fundet sted siden 2002, hvor regeringen vedtog, at privathospitalerne skulle have samme pris for behandling af offentlige patienter, som de ville have kostet i det offentlige system.

Privathospitalernes udgifter er dog lavere, fordi der ikke er krav om, at de har et akutberedskab klar dag og nat. Samtidig foregår grunduddannelsen af deres personale på de offentlige sygehuse, og så forventes de ikke at stille ressourcer til rådighed til forskning.

Endelig får privathospitalerne næsten udelukkende yngre og mindre syge patienter, mens de komplicerede sygdomstilfælde bliver i det offentlige system.

Nyheder

Drab i Fredericia: 

Politiet zoomer ind

to mænd