3F om bortvist skraldemand: Kvajede sig med ekstra glas vin med konen

En skraldemand havde ifølge 3F taget et ekstra glas vin med konen tirsdag aften til en hyggelig middag uden at tænke over, at han skulle meget tidligt op og på arbejde. (Foto: Foto: Simon Knudsen/Ritzau Scanpix/arkiv)

Vin til maden på en hyggelig aften kombineret med en tidlig mødetid på jobbet førte til, at en skraldemand sammen med syv andre kolleger blev fanget af en alkoholtest og bortvist, siger gruppeformand for 3F.

De otte skraldemænd, som onsdag morgen blev bortvist fra deres arbejdsplads efter en prøve viste, at de havde for meget alkohol eller stoffer i blodet, er helt almindelige mennesker, der bare ikke tænkte sig om.

Sådan lyder det fra Svend-Åge Hansen, gruppeformand i 3F Vejle, som har talt med den ene af de involverede, efter virksomheden Melgaard bortviste dem.

- Han er meget ked af det og frustreret på sig selv, fordi han ikke har tænkt sig om. Han er træt af det, han har gjort. Det er en skam og skideærgerligt, men sådan er virkeligheden, siger han til Avisen.dk.

Kvajet sig

Skraldemanden havde ifølge Svend-Åge Hansen taget et ekstra glas vin med konen tirsdag aften til en hyggelig middag uden at tænke over, at han skulle meget tidligt op og på arbejde. Noget lignende er tilfældet for de andre bortviste skraldemænd, er hans indtryk.

- Det er helt almindelige mennesker, som er kommet til at kvaje sig, siger han.

Svend-Åge Hansen synes dog, det er helt i orden, at arbejdsgiveren tester ansatte for alkohol og stoffer og reagerer med at bortvise dem, der ikke består testen.

Renovationsfirmaet Melgaard indførte alkohol- og narkotikatest for ti år siden, og i den forbindelse involverede de fagforeningen for at udarbejde en alkoholpolitik. Siden har der været en nultolerance over for alkohol og andre rusmidler - og det gælder både de ansatte, som kører rundt i store skraldevogne og dem, der sidder på kontor.

Heller ikke beruset ved computeren

- Det synes vi er mest retfærdigt. Og man kan jo også lave fejl, hvis man er beruset ved en computer, siger direktør Line Melgaard til Avisen.dk.

Hun understreger, at testene også kan være en fordel for de ansatte, idet en test også kan frikende folk, hvis der er en mistanke om druk.

Det er højest usædvanligt, at der er otte medarbejdere, som ikke består testen, fortæller hun. I de ti år, firmaet har udført de tilfældige stikprøver, er der højest et par stykker om året ud af flere hundrede ansatte, som er blevet fanget med alkohol eller stoffer i blodet. Og nogle af årene har tallet ligget på nul.

De otte skraldemænd tilhørte imidlertid alle en afdeling, som for nyligt var blevet overtaget af Melgaard.