3F anklager firma for lønsnyd for millioner på Facebook-byggeri

Billedet er et genrefoto. (Foto: Foto: Shutterstock/Iris/Modelfoto)

3F Bygningsarbejderne Fyn har afsløret lønsnyd på næsten otte millioner kroner hos en underleverandør på Facebook-byggeriet ved Odense.

124 bygningsarbejdere er ifølge 3F blevet snydt for 7,8 millioner kroner. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af 3F Bygningsarbejderne Fyn.

Det er på Facebook-byggeriet i Tietgenbyen nær Odense, at lønsnyden er afsløret. Her er den store amerikanske virksomhed i gang med at bygge et nyt datacenter.

- Hvis de udenlandske virksomheder vil arbejde her, skal de overholde de danske vilkår, siger Allan Due Pedersen, formand for 3F Bygningsarbejderne Fyn i pressemeddelelsen.

Det er virksomheden Ardmac ApS, der tidligere på året kom i fagforeningens søgelys og blev indkaldt til et møde i februar. Her henviste Ardmac ApS til det danske firma Errigal, der har 124 ansatte.

- Errigal var usædvanligt tilbageholdende med at fremskaffe dokumentation for lønninger, siger faglig sekretær i 3F Bygningsarbejderne Fyn Christian Foli Jensen i pressemeddelelsen.

Først i juli modtager 3F dokumenation fra Errigal. Her viste det sig, at medarbejderne havde fået en nettoløn på et sted mellem 13.000-16.000 kroner.

- Det viste sig, at medarbejderne mangler både søgne- og helligdagsbetaling, pension, betaling for overarbejde, og der var flere andre brud på overenskomsten, blandt andet omkring arbejdstiden, siger Christian Foli Jensen.

I alt beløber det sig altså til 7,8 millioner, lyder det fra 3F, der fortæller, at den medarbejder med mest til gode mangler 148.000 kroner.

Avisen Fyens Stiftstidende har både været i kontakt med hovedentrepenør på byggeriet, Mace Group, og med Facebook - ingen af dem er dog vendt tilbage på henvendelserne.