200 Slagelse-patienter kan ånde lettet op
200 patienter, der var i risiko for at være blevet hivsmittet fra Slagelse Sygehus, kan nu ånde lettet op.

Lidt over 200 af de i alt 719 patienter, der i midten af juli fik at vide, at der var en lille risiko for, at de var blevet smittet med hivvirus eller leverbetændelse efter at have fået foretaget en kikkertundersøgelse på Slagelse Sygehus, kan nu ånde lettet op.

Samtlige blodprøver er nemlig negative, siger ledende oversygeplejerske Dorthe Denta til DR Nyheder.

Dermed behøver patienterne ikke længere frygte smittefaren, efter at de i midten af juli fik at vide, at problemer med en special-vaskemaskine på Slagelse Sygehus i værste fald ville kunne føre til, at de var smittet med hiv-virus eller leverbetændelse.

Patienterne havde alle fået foretaget en kikkertundersøgelse med kikkerter, der var blevet vasket med special-vaskemaskinen, som havde en fejl, der betød, at den ikke vaskede kikkerterne ordentligt.

- Vi har sendt svar ud på lidt mere end 200 prøver, og som forventet er alle svarene negative. Det regnede vi også med, men det var dejligt at få det bekræftet, siger den ledende oversygeplejerske, Dorthe Denta, til DR Nyheder.

Efter defekten på vaskemaskinen blev opdaget, tog hospitalet ingen chancer, men kontaktede i stedet alle de 719 patienter, der kunne have været i fare og indkaldte dem til en blodprøve.

Dorthe Denta oplyser, at flere af patienterne i de kommende dage får svar på deres prøver.

- Vi regner med, at der kommer til at gå en måned, før vi alle er blevet testet og har fået svar. Men vi er optimistiske og forventer ikke, at nogen er smittet, siger hun.

/ritzau/