12-årig pige med corona kæmper for livet

Corona
(Foto: Scanpix)

Emma på kun 12 år ligger på intensivafdelingen i en respirator på et hospital i Atlanta, skriver CNN.

Hendes fætter, Justin Anthony, fortæller til nyhedsmediet, at Emma fik influenza i fredags og blev testet positivt for corona, og siden er det gået ned ad bakke, og hans kusine nu ligger i respirator. Ydermere fortæller han, at pigen ikke lider af nogen form for sygdomme eller lider af astma. Hun har heller ikke været ud at rejse, og ingen ved, hvordan hun er blevet smittet.

14-årig død i Kina

Hospitalet, Atlanta-Scottish Rite, bekræfter, at de har en lille pige i respirator, men vil ikke kommentere yderligere andet, end de betegner patienten for stabil indtil videre.
 
Det er meget sjældent børn bliver så syge af corona har studier indtil videre påvist. Det yngste dødsfald er en 14-årig dreng i Kina, og i går døde en 18-årig ung mand i England. Selv om børn er smittebærere og spredere, er det ikke så ofte, de får voldsomme symptomer. 6 % er tallet i forhold til 18.5 % for voksne.
 
Justin Anthony har fået lov af Emmas mor at fortælle historien, fordi hun gerne vil have det ud, hvor farligt denne Covid-19 er for alle i alle aldre. - Der er mange, som siger, at den ikke er så farlig, kun for ældre og syge, men nu ligger min lille kusine der, siger Anthony.
I går var der 500 smittede i delstaten Georgia og allerede 20 døde.