- Vi har vundet krigen mod coronavirus

Corona
Premierminister Jacinda Ardern siger, at coronavirus er så godt som elimineret i New Zealand. (Foto: Ritzau Scanpix)

New Zealand har elimineret smittespredningen af coronavirus. Premierministeren kalder det en vundet krig, men advarer mod at blive for letsindige.

Antallet af smittede er nu så lavt, at New Zealands premierminister kalder krigen mod coronavirus for vundet. 

Søndag blev der i New Zealand blot konstateret ét nyt tilfælde, og smittespredningen i landet har nu nået så lavt et niveau, at landets premierminister Jacinda Ardern siger, at virussen i øjeblikket er “elimineret”. 

- Der er udbredt, uopdaget smittespredning i New Zealand. Vi har vundet denne krig, men vi skal blive ved med at være påpasselige, hvis vi skal holde fast, siger hun ifølge The Guardian. 

Chefen for sundhedsmyndighederne i New Zealand, Ashley Bloomfield, advarer samtidig befolkningen om at blive alt for selvsikre og understreger, at der sagtens kan opstå nye tilfælde.  

New Zealand vil mandag begynde at lempe de hårde restriktioner, som blev indført for mere end fire uger siden. I denne periode har skolerne og set alle forretninger været lukket, ligesom folk er blevet bedt om at holde sig indendøre. 

Premierminister Jacinda Ardern siger i den forbindelse, at det er umuligt at vide, hvad konsekvenserne ville have været, hvis man ikke havde lukket landet ned. 

New Zealand, der har 4,8 millioner indbyggere, har i alt registreret 1.500 tilfælde af coronasmitte og 19 dødsfald.