Viceværten Jørn ryster på hovedet over forbud mod shorts: "Det er noget mærkeligt noget"

Et forbud mod shorts er en dårlig idé, mener de danskere, som Avisen.dk har talt med. (Foto: Foto: Søren Dahl)

De ansatte på avisen Jyllands-posten har fået forbud mod at bære shorts og korte kjoler. Spørger man danskerne i sommervarmen, er holdningen til korte benklæder på arbejdet dog mere positiv.

For journalister og andre ansatte på morgenavisen Jyllands-Posten er det fremover slut med at bære shorts og kjoler, selvom solen i øjeblikket bager over Danmark. 

Det fremgår af en mail fra avisens chefredaktør Jacob Nybroe, som Radio24syv er kommet i besiddelse af.

De danskere, som Avisen.dk mødte i maj-varmen, så dog ikke hverken sommerkjoler eller shorts på arbejdspladsen som et problem. 

 

Jeg går selv i shorts, og det skal folk have lov til, mener viceværten Jørn. Foto: Søren Dahl

- Jeg synes, at det med et shortsforbud er noget mærkeligt noget. Hvorfor skal folk ikke have lov til at gå i shorts eller kjoler, hvis de har lyst til det?, siger Jørn, der til dagligt arbejder som vicevært i it-virksomheden Simcorp. 

Selv lever han efter et enkelt princip, når det kommer til korte benklæder. 

- Jeg har en gylden regel, og det er, at jeg kun må gå i shorts, når min kone ikke fryser længere. Det har hun bestemt. Og det er som regel fra 1. april til omkring 1. november, så det er ikke særligt tit, at jeg har lange bukser på, når jeg er på job, siger viceværten.

Den 58-årige vicevært bakkes op af sin kollega Bent, der arbejder som it-udvikler. Han slår dog fast, at der kan være situationer, hvor shortsene må vige til fordel for skjorte og slips. 

- Hvis du har vigtige forretningsmøder, eller aftaler med kunder ude i byen, så duer det ikke at dukke op i korte bukser. Det er altså for useriøst, siger Bent til Avisen.dk 

LÆS OGSÅ: Må chefen sige nej til shorts og nederdel på job? Her er reglerne

IT-udvikleren Bent har ikke noget specielt forhold til shorts på job - hans sandaler er dog hellige for ham. Foto: Søren Dahl

Selv har han ikke nogen speciel forkærlighed for shorts. Der er dog en beklædningsgenstand, der er hellig for ham i hans arbejdsdag. 

- Jeg går i sandaler fra 1. januar til 1. januar, hvis det da ikke vælter ned med regn, siger it-udvikleren. 

Intet forbud 

21-årige Frederik Jacobsen, der er salgskonsulent i firmaet Sales Partners, mener heller ikke, at det er problem, hvis ansatte møder op i korte kjoler eller shorts på jobbet. 

- Hvis ikke det er et hygiejneproblem, så synes jeg, at folk skal gøre, hvad de vil. Jeg synes ikke, at man skal lægge under for en bestemt dresscode, bare fordi, at man for eksempel arbejder et smart sted, siger Frederik Jacobsen. 

21-årige Frederik Jacobsen fortryder, at han ikke selv tog shorts på i sommervarmen. Foto: Søren Dahl

Selv har han ikke oplevet, at hans egen arbejdsplads har indført restriktioner for, hvad de ansatte må have på. 

- Jeg gør meget ud af at være mig selv, når jeg snakker med kunderne. I vores firma er vi meget stille og rolige, så hvis man er mest tryg med at arbejde i shorts, så gør man bare det, siger han til Avisen.dk.