Våbenhvilen ødelagt efter 20 minutter: Israelsk soldat bortført

Henter afspiller ...
/ritzau/

Israel melder om et Hamas-angreb som årsag til, at indsatsen mod Gaza er blevet genoptaget.

Et stort antal israelske soldater flankeret af kampvogne gik ind i Gazastriben fredag, hvor der egentlig skulle have været våbenhvile i tre dage.

Men ifølge Israel afbrød Hamas våbenhvilen efter blot 20 minutter, da en israelsk stilling blev angrebet i det sydlige Gaza med et selvmordsbombeangreb, hvor to israelske soldater blev dræbt og en tredje blev bortført.

Den bortførte soldat er den 23-årige Hadar Goldin, som angiveligt blev ført væk i en af Hamas´ mange underjordiske tunneler, og som nu bliver eftersøgt af et stort antal israelske soldater.

Det resulterede i, at Israel fulgte op med hårde angreb mod Hamas´ stillinger i Gazastriben, hvor mindst 62 palæstinensere mistede livet, og flere hundrede blev såret. Blot få timer efter, våbenhvilen ellers var trådt i kraft. Størstedelen af disse var civile.
Israel er kendt for at gå så langt som nødvendigt for at få udleveret deres soldater fra fangenskab. Hvis det ikke kan lade sig gøre med militær indsats, så kan det ende med en udveksling af fanger.

I 2011 blev flere hundrede Hamas-medlemmer udleveret i bytte for en enkelt israelsk soldat. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen