V-profil dropper bank: Det er ubegribeligt

Jan E. Jørgensen sidder i Folketinget for Venstre, hvor han er medlem af blandt andet Rets- og Skatteudvalget og er EU- og kommunalordfører. Han er desuden medlem af byrådet på Frederiksberg. (Foto: Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix (arkiv))

Jan E. Jørgensen reagerer på Danske Banks håndtering af den store hvidvasksag og Britta Nielsen-sagen.

I løbet af 2019 skilles Venstre-manden Jan E. Jørgensens og Danske Banks veje. Det fortæller han til Berlingske.

53-årige Jan E. Jørgensen reagerer på Danske Banks håndtering af den store hvidvasksag, men også på bankens håndtering af sagen om Britta Nielsen, der er sigtet for at have bedraget Socialstyrelsen for et trecifret millionbeløb.

- At man gennem så mange år ikke gør mere ved, at der er så store pengestrømme på en offentligt ansats konto, det er ubegribeligt, siger han til avisen.

Jan E. Jørgensen har været kunde i samme afdeling på Frederiksberg, siden den hed Handelsbanken, og han fortæller, at han været en glad og tilfreds kunde i Danske Bank.

- Men der har været så meget med banken, at jeg har været nødt til at gøre op med mig selv, om jeg vil lægge navn og privatøkonomi til den forretningsmoral, der desværre har bredt sig, siger han og beskriver en bankforbindelse som en tillidssag. Akkurat som forbindelsen til en læge, en tandlæge eller en revisor.