Selvom de er medlem af samme parti, er Marcus Knuth og Bertel Haarder ikke helt enige om, hvad et særligt billede er udtryk for.
Det billede, de to venstrefolk er uenige om, er det meget omtalte fotografi fra en demonstration mod det omdiskuterede tildækningsforbud. Her krammer en kvindelig betjent en grædende kvinde iført niqab (se billedet i Facebook-opslaget længere nede i artiklen).
Billedet har for et par måneder siden fået Marcus Knuth til at klage over den pågældende politibetjent, mens Bertel Haarder nu vælger at hylde den selvsamme betjent. Det skriver dr.dk.
Bertel Haarder sidestiller billedet af den krammende betjent med et andet ikonisk billede fra sensommeren 2015, hvor en mandlig politibetjent leger med en lille pige, der var en af de flygtninge, der kom gående på de danske motorveje. Begge billeder hænger på Bertel Haarders opslagstavle, skriver han i et opslag på Facebook, hvor han også benytter lejligheden til at rose de to betjente.
"Politifolkene skal roses for at udvise menneskelighed, mens de håndhæver loven," skriver den tidligere Venstre-minister på Facebook.
Marcus Knuths klage har efterfølgende fået politiklagemyndigheden til at undersøge, om den kvindelige betjent begik fejl. Men ifølge Bertel Haarder er Marcus Knuth ikke længere modstander af krammet.
- Marcus Knuth har sagt, at hvis han havde vidst det, han nu ved, og havde han kendt politikvindens forklaring, så havde det været en anden sag, og det synes jeg, at han har ret i. Dermed synes jeg, at vi alle må være enige om at rose politiet, siger Bertel Haarder til dr.dk.
Den udlægning er Marcus Knuth dog ikke enig i.
- Jeg har ikke talt med Bertel, men jeg har ikke altså ikke fået nogen forklaring fra politiet. Det eneste, jeg har fået, er en mail om, at man går videre med min klage, siger han til dr.dk og understreger, at han holder fast i sin klage, så længe han ikke har fået en forklaring.