Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Çavusoglu, vil lørdag rejse til Rotterdam i Holland, selv om de hollandske myndigheder har forbudt ham at tale ved et vælgermøde i byen.
Mødet er beregnet for tyrkiske statsborgere i Holland. Det kommer forud for den tyrkiske folkeafstemning i april om flere beføjelser til præsidentembedet i Tyrkiet.
Udenrigsminister Cavusoglu siger til tv-stationen CNN Türk, at hvis Holland nægter ham tilladelse til at flyve til Holland, så vil Tyrkiet svare igen med økonomiske og politiske sanktioner.
- Jeg rejser til Rotterdam i dag. Vi vil indføre tunge sanktioner mod Holland, hvis besøget blokeres, siger han.
Det er Rotterdams borgmester, Ahmed Aboutaleb, der har forbudt ham at deltage i et vælgermøde. Borgmesteren har dog sagt, at det ikke er forbudt for udenrigsministeren at komme til Holland.
- Han har diplomatisk immunitet og alt muligt, så vi vil behandle ham med respekt, men vi har andre instrumenter til at forbyde ting at ske i det offentlige rum, sagde borgmesteren fredag aften.
Udenrigsministeren var forleden i Hamburg i Tyskland for at tale til tyrkere forud for folkeafstemningen 16. april.
I den nordtyske millionby blev der holdt vælgermøde for tyrkiske statsborgere i Tyskland med stemmeret til folkeafstemningen. Vælgermødet fandt sted på det tyrkiske generalkonsulat.
I øvrigt har flere europæiske byer forbudt planlagte vælgermøder i forbindelse med folkeafstemningen. Fire politiske møder i Østrig og et i Schweiz er blev forbudt, skriver Reuters.
Tyrkiets regering går ind for at give flere beføjelser til præsidentembedet. Bliver ændringerne vedtaget, bliver det den nuværende præsident, Recep Tayyip Erdogan, der som den første får beføjelserne.
/ritzau/AFP