TV-journalister får pris for program om Randers

Sport
Den nu tidligere Randers-træner Ricardo Moniz var blandt hovedaktørerne i programmet om Randers, som nu er prisvindende. (Foto: Foto: Henning Bagger/Scanpix)

Tre journalister fra Discovery Networks blev kåret som årets sportsjournalister for "Superliga Backstage".

Journalisterne Kasper Marker, Kian Fonoudi og Søren Klæstrup fra Discovery Networks Danmark er fredag kåret som årets sportsjournalister.

Det skete i forbindelse med generalforsamlingen i foreningen Danske Sportsjournalister.

Trioen fik prisen for programmet "Superliga Backstage - Randers FC", der gik helt tæt på den kronjyske superligaklub i en svær tid.

- "Superliga Backstage-Randers FC" vil i mange år fremover stå som et benchmark for dansk sportsdokumentar, indleder formanden for Danske Sportsjournalister, Andreas Kraul, sin begrundelse.

- Fra indgåelsen af aftalen med Randers til kvaliteten af fotograferingen til udvælgelsen af stoffet i mange timers optagelse til klipningen har programmet simpelthen emmet af overskud og klasse hele vejen igennem, siger han.

Det er første gang, at prisen gives til en kommerciel tv-station. Det vækker glæde hos Discovery Networks Danmark, der har sportskanalerne Canal 9, 6'eren samt Eurosport 1 og 2 i porteføljen.

Ledende redaktionschef på Discovery Networks Danmark Christian Thye-Petersen er stolt over produktet.

- Men det er os magtpåliggende at sige, at det ikke havde kunnet lade sig gøre uden de visioner, som Randers FC's ledelse med daværende direktør Michael Gravgaard i spidsen havde for dansk fodbold.

- Den tillid, som Randers FC viste os, er vi meget taknemmelige for. Og det kunne være et ønske for os, at flere i Superligaen delte de visioner om større åbenhed, som gjorde dette projekt muligt, siger Thye-Petersen.

/ritzau/