TV 2-profil skifter til konkurrent

(Foto: Foto: Arkiv/Free)

Jysk Fynske Medier har fundet et nyt, kendt ansigt til at tegne mediehusets politiske profil. Thomas Funding afløser Elisabet Svane.

Det er lykkedes Jysk Fynske Medier, at finde et nyt kendt ansigt til at dække det hul, som er opstået efter to af mediehusets profiler har fundet andre arbejdsgivere.

Først forsvandt chefredaktør Troels Mylenberg. Han sagde ja til et værtsjob på TV 2 News, og senest sagde Elisabet Svane farvel med et tilbud om blive Politikens Europakorrespondent.

Jysk Fynske Medier har fisket Thomas Funding ud af TV 2. Han skal afløse Elisabet Svane i spalterne i mediehusets fælles avis Danmark.

34-årige Thomas Funding får titel af politisk redaktør og fortsætter således i samme spor, som han var i på TV 2. Her var han også politisk redaktør - både for TV 2 Danmark og for TV 2-regionerne.

Ifølge Fyens Stiftstidende kommer Thomas Funding til at tegne hele Jysk Fynske Mediers politisk-analytiske profil.

Det vil ske med ugentlige analyser af den politiske situation i både avisen og på de 13 lokale websites, der hører under Jysk Fynske Medier.

En stor kapacitet

Thomas Funding kommer samtidig til at bruge sit store kildenet på Christiansborg til at give avisen Danmark en bred politisk dækning i form af interviews, nyheder og baggrunds-artikler, skriver Fyens Stiftstidende.

Thomas Funding som mange kender ham fra tv-skærmen. Foto: TV 2/Fyn

- I en tid, hvor politisk journalistik let kan ende som person-dramaer og spin-historier, er det vigtigt at have en politisk redaktør, der kan samle trådene og i klart sprog forklare, hvad det hele i virkeligheden handler om - og hvilke konsekvenser det har for almindelige borgere. Den evne har Thomas, siger chefredaktør for avisen Danmark, Peter Rasmussen.

Han kalder samtidig Thomas Funding "en af sin generations største kapaciteter indenfor politisk journalistik".

Fra politiker til journalist

Thomas Funding, som også hedder Therkildsen, begyndte sin journalistiske karriere med et brag, da han i august 2012 gik direkte fra at være pratikant på TV 2 Nyhederne til at være politisk reporter på TV 2 Nyhedernes redaktion på Christiansborg.

Thomas Funding har desuden haft et liv som medlem af byrådet for Socialdemokratiet i Odense Kommune.

To gange exit TV 2

Det er anden gang indenfor et par uger, at TV 2-profiler bliver en del af en rokade indenfor journalisternes verden.

Således har Christiansborg-reporteren Knud Brix meddelt, at han skifter til Radio24syv.