To personer er omkommet efter tog røg af sporet nær Milano

Politifolk og redningsarbejdere er her til stede ved toget, der forulykkede tidligt torsdag morgen ved den italienske by Lodi. (Foto: Miguel Medina/Ritzau Scanpix)

Et tog røg torsdag af sporet i nærheden af Milano i Italien. Lokomotivføreren skal være blandt de dræbte.

To personer er omkommet, efter at et højhastighedstog tidligt torsdag røg af skinnerne på vej fra Milano i Norditalien til den syditalienske by Salerno.

Det skriver den italienske avis Corriere della Sera.

Ifølge avisen melder redningsarbejdere om, at lokomotivføreren og en anden ansat er omkommet i ulykken. Derudover skal omkring 30 være kommet til skade. Ingen af dem er dog angiveligt blevet alvorligt kvæstet.

Mindst to togvogne skal være væltet ved ulykken, der skete ved den norditalienske by Lodi på strækningen mellem Rom og Milano.

Corriere della Sera tilføjer, at der er en lang række udrykningskøretøjer og brandfolk til stede. Også beredskabstjenesten 118 er på stedet.

Toget forlod Milano mandag morgen klokken 05.10 med retning mod Salerno, der ligger lidt syd for Napoli. Klokken 05.35 kørte det af sporet.

Toget var ikke særlig fyldt, da det forulykkede. Ifølge Corriere della Sera var der 33 mennesker om bord, og de forreste vogne var halvtomme.

Årsagen til ulykken er endnu ikke fastlagt.

Den offentlige anklagemyndighed i byen Lodi har indledt en efterforskning.

Tilbage i 2018 blev tre personer dræbt, da et tog røg af sporet i Italien - ligeledes i nærheden af Milano og også en torsdag morgen.

I juli blev 23 personer dræbt, da to tog stødte sammen i det sydøstlige Italien.

/ritzau/