To mister livet ved sammenstød i tæt tåge

Tæt tåge fra morgenstunden kostede mandag formiddag to mennesker livet på Sønderjyske Motorvej ved Haderslev. Politiet melder også om kvæstede. (Foto: Foto: Frank Cilius/Scanpix)

Ved mandagens trafikkaos på Sønderjyske Motorvej, hvor adskillige biler er stødt sammen i tæt tåge, er der melding om to dræbte og omkring 10 kvæstede.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

De pårørende til de dræbte er underrettet.

Der er ikke oplysninger om de dræbte, men de mistede livet i samme ulykke.

De er tilsyneladende døde i et sammenstød med en lastbil, men der er ikke nærmere oplysninger om ulykken.

Politiet melder om tre alvorlige sammenstød på motorvejen, der har været spærret indtil først på eftermiddagen mandag.

Ulykkerne er sket i nordgående retning på motorvejen ved Haderslev, mens de sydgående spor har været spærret for at komme de døde og kvæstede til hjælp, har politiet oplyst tidligere mandag.

Politiet oplyser kort før klokken 13, at trafikken i de sydgående spor var åben igen.

I nordgående retning begyndte politiet ligeledes først på eftermiddagen at lede de bilister, der formiddagen igennem har været spærret inde, forbi ulykkesstederne.

Politiet opfordrer bilisterne til at køre langsomt og ekstremt forsigtigt.

Når de bilister, der har været ramt af ulykkeskøerne, er kommet forbi, vil motorvejen blive lukket igen, mens bilinspektører og politiets teknikere fortsætter deres undersøgelser af ulykkesstederne, oplyser kommunikationsrådgiver Helle Lundberg, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Hændelsesforløbet ved ulykkerne kendes først, når resultatet af bilinspektørernes undersøgelser foreligger.

DMI havde mandag morgen varslet tæt tåge på Fyn og i Jylland, og i Sønderjylland advarede politiet tidligt mandag på Twitter om sigtbarhed helt ned til 60 meter.

Politiet kunne melde om, at bilisterne i morgentrafikken kørte for hurtigt og for tæt, og at nogle havde glemt at tænde baglygterne.

I løbet af kort tid skete tre harmonikasammenstød på Lillebæltsbroen og tre på Sønderjyske Motorvej.

I den største ulykke på Sønderjyske Motorvej var der involveret fem lastbiler og adskillige personbiler, oplyser politiet.

/ritzau/