Tjente 1.200 kr. i minuttet: Nu kan han miste alt

Den pressesky Einar Aas bor med familien ved fjorden Vikkilen nord for Kristiansand. (Foto: Foto: Google Street View)

En katastrofal satsning på prisforskellen mellem tyske og nordiske elpriser koster norsk milliardær formuen.

I 20 år er det lykkedes den norske milliardær Einar Aas at satse rigtigt og tjene masser af penge på elprisernes fremtidige værdi.

Men nu er det gået galt. Væddemåls-eksperten har tabt størstedelen af sin milliardformue og ventes at blive begæret personligt konkurs.

Det skriver blandt andre Finans.

Den nu 47-årige Einar Aas har i alle årene gemt sig for offentligheden, men er kendt for at tjene fantasifuldt mange penge. Således tjente han ifølge Finans i 2016 650 millioner kroner. Eller 1.200 kroner i minuttet, døgnet rundt, hele året.

Ifølge den norske avis Dagens Næringsliv er gevinsten gennem årene blevet forvandlet til ejendomme for over 100 millioner kroner, et boligprojekt i Spanien, hvor han har satset godt 170 millioner kroner, samt opkøb af aktier.

Således har hans private investeringsselskab, Toppen Invest, værdier for knap 400 millioner kroner.

Katastrofal satsning

Einar Aas' mange millioner er forsvundet i en katastrofal satsning på, at forskellen mellem tyske og nordiske elpriser ville blive mindre i 2019. Der er sket det modsatte, og tabet blev så stort, at Einar Aas ikke kunne stille sikkerhed.

I en udtalelse siger Einar Aas: "Onsdag aften blev hele min portefølje tvunget solgt af Nasdaq, hvilket resulterede i et meget stort personligt tab. Konsekvensen heraf er akkord eller personlig konkurs".

Det er så også det eneste, han vil sige om situationen: "Udover dette vil jeg ikke give yderligere kommentarer. Og jeg håber, af hensyn til min familie og mig, at dette bliver respekteret".

Har købt naboen flere gange

Einar Aas bor med sin familie i Vikkilen i Grimstad, nordøst for Kristiansand. Her købte han i 2004 en luksusejendom ud til Skagerak. Siden opkøbte han en række naboejendomme, skriver Dagens Næringsliv.

Det samme skete, da han 2009 købte en lejlighed på den eksklusive halvø Tjuvholmen ved centrum af Oslo. Han betalte 14,2 millioner norske kroner for lejligheden, og samme år købte han nabolejligheden for 27,5 millioner norske kroner.

Det var her på Strandpromenaden på Tjuvholmen, at Einar Aas købte to lejligheder for tilsammen 41,7 millioner norske kroner. Foto: Google Street View