Tinkoff: Vi kører for Valgren og Kreuziger

Sport
Michael Valgren kan få en hovedrolle i onsdagens semiklassiker Flèche Wallone og bliver beskyttet af sit hold. Arkivfoto. (Foto: Foto: Bonnerup Claus/Polfoto)

Michael Valgren bliver beskyttet af sit hold i onsdagens semiklassiker Flèche Wallone og kan få en hovedrolle.

Michael Valgren er et varmt navn i international cykling efter andenpladsen i Amstel Gold Race. Onsdag kan danskeren igen få en hovedrolle, når feltet kaster sig ud i semiklassikeren Flèche Wallone.

Team Tinkoff kører løbet med fokus på ham og Roman Kreuziger og vil beskytte danskeren frem til finalen.

- Ligesom i Amstel Gold Race kommer vi til Flèche Wallone med fokus på at beskytte Roman Kreuziger og Michael Valgren og bringe dem frem til finalen i en god position før den sidste stigning op ad Mur de Huy, forklarer Tinkoff-sportsdirektør Bruno Cenghialta i en pressemeddelelse.

Den 80. udgave af Flèche Wallone går over seks stigninger, som skal passeres flere gange undervejs på de i alt 196 kilometer fra start til mål.

Målstregen er tegnet på toppen af Mur de Huy, der skal forceres i alt tre gange. Den ikoniske stigning er 1,3 kilometer lang med en gennemsnitlig stigningsprocent på 9,3. På det stejleste sted er den dog hele 26 procent.

Den er formentlig for stejl for Valgren, som således skal se, om han kan tage favoritterne på sengen.

- Michael viste sin styrke i Amstel, og han kan søge sine mulighed før den skrappe afslutning.

- Roman var også stærk og har erfaringen til at guide holdet. Vi vil beskytte dem begge og også holde øje med muligheden for at komme med i et tidligt udbrud, lyder det fra Bruno Cenghialta.

Også Chris Anker Sørensen (Fortuneo-Vital Concept) bliver holdkaptajn i semiklassikeren. Det oplyser danskerens hold i en pressemeddelelse.

Den nye rolle passer danskeren godt.

- For første gang stiller jeg til start i dette løb uden at være pålagt en hjælperolle. Jeg håber at kunne drage nytte af den frihed til at forsøge noget i Fleche Wallonne.

- Vi skal ud og vise trøjen i dette løb. Mur de Huy er en meget svær stigning, og vi skal angribe, lidt før favoritterne åbner op på de stejleste stykker, siger Chris Anker Sørensen.

/ritzau/