Bjarne Witting er både vred og skuffet.
Fredag morgen lå der et brev fra Forsvarets Arbejdsskade- og Erstatningskontor i hans postkasse. I brevet står der, at hans tidligere arbejdsgiver har anket hans sag.
Det betyder, at den tidligere soldat må vente på at få svar på, hvor lidt eller meget han skal have i erstatning for de psykiske mén, han ifølge Arbejdsskadestyrelsen har fået under den første golfkrig.
"Jeg er rasende. Jeg havde regnet med, at jeg ville få et klart svar og ro efter lang tids uro. Og så spytter de sådan en anke ud," siger Bjarne Witting, der i dag er førtidspensionist.
I 1991 arbejdede han på et felthospital - også når fjenden angreb med missiler og truede med giftgas.
"Jeg har altid været systemets mand, men nu har jeg mistet tiltroen til systemet. Jeg har været der for forsvaret og fædrelandet, men nu sylter de min sag. Det er tarveligt," siger den 47-årige.
Blæser højt og flot på sårede soldater
Et enigt Folketing vedtog ellers en særlov i foråret, der skulle hjælpe traumatiserede soldater som Bjarne Witting med at få erstatning.
Men nu tyder meget på, at forsvaret decideret modarbejder intentionen bag loven. Det mener i hvert fald Enhedslisten og Dansk Folkeparti.
Bjarne Witting er enig.
"De kære politikere har vedtaget en særlov, men den blæser Forsvaret højt og flot på for at spare penge," siger han og tilføjer:
"Der står allerede mange soldater i kø, og der kommer flere til. Det bliver dyrt for forsvaret. Men jeg vil ikke finde mig i at blive behandlet på den måde."
Som at blive snydt for en gave
Bjarne Witting bakkes op af Christian Ring, der også er krigsveteran. Han står bag en selvhjælpsgruppe på Facebook, hvor soldater hjælper hinanden med arbejdsskadesager.
"Vi veteraner har lige fået en julegave i form af en særlov. Men lige inden vi fik lov at åbne den, huggede forsvaret gaven. Det er sådan flere veteraner har det lige nu," siger Balkan-veteranen, der kalder balladen omkring særloven for "en skandale".
Imens undrer Bjarne Witting sig over, at Forsvaret gør så stort et nummer ud af hans sag. Hans økonomiske plaster på såret vil komme til at lyde på omkring 76.000 kroner. En sum, som forsvaret skal putte lidt ekstra oveni.
"Det er jo ikke en formue," siger han.
Forsvaret har sat 600 millioner kroner af til erstatninger. De skal bruges til udbetalinger frem mod 2017.