Storbritannien vil sende nervegift til OPCW i Holland

Den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, siger, at russiske instanser valgte netop dette stof for at vise, at Rusland stod bag nervegiftangrebet. Putins Rusland ville vise, at det hævner sig på dobbeltagenter og afhoppere. (Foto: Foto: Toby Melville/Reuters)

Boris Johnson: Russiske instanser valgte netop dette stof for at vise, at Rusland stod bag angrebet.

Storbritannien vil sende en prøve af nervegiften, som blev anvendt ved et angreb i Salisbury, til Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) i Holland.

Det oplyser den britiske udenrigsminister Boris Johnsons kontor.

Organisationen samarbejder med FN i bestræbelserne på at få flere og flere lande til at efterleve konventionen mod kemiske våben.

Johnson siger til BBC, at nervegiften, der blev anvendt mod den tidligere spion Sergej Skripal og hans datter Julia, er af typen Novichok, som blev udviklet i det tidligere Sovjetunionen under den kolde krig.

- Rusland er det eneste land, som vi ved, der har udviklet denne nervegift.

- Vi mener, at beviserne er overvældende, lyder det fra Johnson.

Han siger, at russiske instanser valgte netop dette stof for at vise, at Rusland stod bag angrebet, og at Rusland vil hævne sig på dobbeltagenter og afhoppere.

Johnson siger, at Rusland under præsident Vladimir Putin bliver et stadigt mere undertrykkende og korrupt regime.

- Budskabet til folk er enkelt: Se, hvad der sker med dem, som modsætter sig vort styre, siger den britiske udenrigsminister til BBC.

/ritzau/