Storbritannien udviser 23 russiske diplomater

Storbritanniens premierminister Theresa May udviser 23 russiske diplomater, der menes at være spioner. (Foto: Foto: Ho/AFP)

Den britiske premierminister, Theresa May, siger i en tale i parlamentet, at Rusland kun har udvist sarkasme over for britiske spørgsmål vedrørende et nervegiftangreb.

Hun udviser 23 russiske diplomater, som har en uge til at forlade landet.

- I henhold til Wienerkonventionen vil Storbritannien nu udvise 23 russiske diplomater, som er blevet identificeret som ikke erklærede efterretningsfolk. De har kun en uge til at forlade landet, siger May.

Fremover vil russere bliver overvåget og kontrolleret i Storbritannien, hvis de opfattes som nogen potentiel trussel.

- I, der vil skade os, er ikke velkomne, siger hun.

Hun siger, at den største udvisning af diplomater fra London i 30 år vil forringe russernes muligheder for at drive efterretningsvirksomhed i Storbritannien i mange år frem.

- Vi vil indefryse statslige russiske værdier alle steder, hvor de kan anvendes til at true britiske statsborgere eller andre borgere i landet, siger den britiske regeringsleder.

- Alle bilaterale møder med Rusland vil blive aflyst, siger hun videre og bebuder indefrysninger af russiske værdier.

Premierministerens erklæring i parlamentet kan diktere retningen for Storbritanniens udenrigspolitik i mange år fremover, skriver avisen The Guardian.

Premierministeren har samtidig opbygget en international front mod Rusland bestående af EU, Nato og muligvis også FN.

Theresa May sagde mandag i parlamentet i London, at det er "meget sandsynligt", at Rusland udførte angrebet mod Skripal og hans datter i Salisbury 4. marts.

/ritzau/Reuters


INDHOLD[Antal enheder: 753]
LONDON, March 14 (Reuters) - Britain will expel 23 Russian diplomats in retaliation for the nerve agent attack om a former Russian double agent, Prime Minister Theresa May said om Wednesday.