Stor test af bacon: "Nærmest et grundstof"
Bacon er nærmest et grundstof, der skulle have sit eget nummer i det periodiske system, siger en test deltager.
Peter Bergman
Heldigvis er det endnu ikke blevet fy at snakke om bacon. Men måske vil det ske? Indtil videre er dette forædlede svine-produkt tilgængeligt i stort set enhver dagligvarebutik.
Men som meget andet godt til ganen er bacon på forbudt-forbudt-listen over madvarer, som er gode for sjælen og selvforståelsen, men som videnskaben påpeger ikke er godt for kroppen.
Uanset for og imod bacon, så har Søndagsavisen kastet sig ud i en test af færdigskåret og industrielt fremstillet bacon. Som det sig hør og bør, er der købt bredt ind, så otte forskellige mærker har været henover eksperternes kritiske smagsløg.
Vinderen blev Steff-Houlbergs produkt med seks ud af seks stjerner, mens Pålægsslagteren måtte se sig henvist til sidstepladsen med bare to stjerner.
Under overskriften "Kendte klassikere vinder bacondyst på smag" falder der bemærkninger fra testpanelet som "Bacon appellerer til os, for der er masser af umami i". Og ikke mindst denne ophøjelse af produktet til nærmest at være uundværligt i et køkken: "Bacon kan jo næsten bruges til alt. Det er nærmest et grundstof, der skulle have sit eget nummer i det periodiske system".
Du kan se her, hvor i Søndagsavisens test din favorit-bacon endte.