Rikke Thagaard blev i marts ringet op af sin arbejdsgiver og fik besked på at møde den efterfølgende fredag klokken 14.
Den 22-årige social- og sundhedshjælper troede, hun skulle møde op til en almindelig vagt på sit arbejde på plejecentret Gefionshave i Horsens. Men der ventede hende et stort chok.
Om fredagen blev hun fyret på stedet. Årsagen var, at hun fire gange havde glemt at give en beboer et medicinpræparat. Det skriver Horsens Folkeblad. Tre andre ansatte blev fyret for samme fejl.
"Bør man ikke lære af sine fejl?"
Den unge social- og sundhedshjælper er frygtelig ked af fejlen. Men hun var slet ikke opmærksom på det pågældende præparat, da beboernes medicin plejer at være opbevaret i en aflåst boks, forklarer hun til folkebladet:
- Jeg har beklaget rigtig mange gange og erkendt min fejl. Det burde ikke være flovt at have fejlet første gang i løbet af fire år. Fejl bør man lære af.
På trods af en skolegang med ordblindhed havde Rikke Thagaard afsluttet sosu-uddannelsen med topkarakterer. Hun havde været i praktik på Gefionshave, hvor hun fortsatte som afløser, indtil hun blev færdiguddannet i efteråret 2013.
Under fire ansatte til 44 ældre
Rikke Thagaard har haft sin fagforening FOA med inde over forløbet, og hun har påpeget over for ledelsen, at den samme fejl var blevet begået i seks tilfælde på plejecenteret.
Ifølge hende handlede fejlen i høj grad om en alt for presset hverdag, hvor personalet skulle tilse langt flere beboere, end hvad der var forsvarligt. Om aftenen var de tre en halv medarbejdere til et hus med 44 beboere, fortæller hun til Horsens Folkeblad.
Men det ændrede ikke ved beslutningen om, at hun var fritstillet.
Negligerede fagligheden
Karin Holland, der er direktør for velfærd og sundhed i Horsens Kommune, fortæller, at kommunen var nødt til at afskedige medarbejdere på plejecentret Gefionshave, fordi de havde negligeret en grundlæggende faglig norm.
- Det er borgeren, der er i centrum. Det er klart, at der ikke er en tabel, man kan slå op i, men den daglige chef kan vurdere, hvis det man gør, kan bringe andres liv i fare. Og det er basalt, at man skal kunne have tillid til, at beboere på plejecentre får deres medicin. Og det kan man helt generelt også, siger Karin Holland til Horsens Folkeblad.
Færdig som sosu
Rikke Thagaard har efter fyringen besluttet, at hun ikke længere vil arbejde inden for ældreplejen.
- Jeg tænker på at søge arbejde inden for salg. Selv om jeg elsker at arbejde med gamle mennesker, vil jeg være bange for at lave en fejl igen. Og det har været en skræmmende oplevelse, siger hun til Horsens Folkeblad.