Sosu i modsvar til overlæge: Jubilæumsfest er tiltrængt for os lavtlønnede

Gitte Baunsgaard har arbejdet 10 år på Rigshospitalets fødeafdeling og 40 år i Region Hovedstaden. (Foto: Foto: Privatfoto)

Region Hovedstaden har fået hug for at invitere ansatte jubilarer til fest for 920.000 i en tid, hvor der skal spares. Men sosu-assistent Gitte glæder sig til festen trods kritikken.

Region Hovedstaden holder jubilæumsfest for de ansatte til næsten én million kroner. Men invitationen til de ansatte, der skal fejre deres jubilæum, har delt vandene.

Overlæge ved Bispebjerg Hospital, Elsebeth Siim, har sagt nej tak til invitationen, som hun ikke mener er korrekt prioritering i en tid, hvor hospitalerne skal spare, hvor spares kan.

Anderledes positivt ser sosu-assistent ved Rigshospitalet fødeafdeling Gitte Baunsgaard på det.

- Jeg blev simpelthen så glad, da jeg fik invitationen. Det er virkelig en anerkendelse af mit arbejde i regionen, hvor jeg har arbejdet i så mange år med mange skift i jobbet og til en rimeligt lav løn, siger Gitte Baunsgaard.

Hun er blevet inviteret til at fejre sit 40-års jubilæum på Tivoli Hotel & Congress Center sammen med op til 650 andre jubilarer ved Region Hovedstaden. En invitation til omkring 1.500 kr. per deltager i festen.

Ikke samme anerkendelse til lavtlønnede

- Da jeg modtog invitationen, var jeg meget splittet og tænkte på, om jeg skulle få dårlig samvittighed over de penge, der blev brugt på festen, siger Gitte Baunsgaard.

Hun har dog valgt at ryste den dårlige samvittighed og de kritiske røster af for i stedet at fokusere på, at det er en tiltrængt cadeau til hendes arbejde gennem tiden.

- Jeg kan godt se, at det er mange penge, men kritikken kommer fra en kvinde (overlæge Elsebeth Siim, red.), der muligvis har en stor løn og har fået anerkendelse for sit fag, og den anerkendelse har vi medarbejdere på gulvet ikke rigtigt fået indtil nu, siger Gitte Baunsgaard.

Festen kommer til at stå på mad, musik og en tale fra regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen. En dag der er værd at se frem til, mener Gitte Baunsgaard. 

- Jeg kan møde gamle kollegaer, hvor vi kan tale om årene, der er gået, og alt det, vi har været igennem, og så går jeg ud fra, at Sophie vil give noget anerkendelse til os. Det glæder jeg mig til, siger hun.