Smilet var stort ude i stuerne hos hundredvis af de syge, der står uden sygedagpenge, da beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) sammen med alle Folketingets partier på nær Enhedslisten tonede frem på tv-skærmene med en ny reform af sygedagpengesystemet onsdag aften.
Men nu er smilet stivnet. Reformen kommer nemlig kun til at gælde for de syge, der er sygemeldte på sygedagpenge den 1. juli 2014.
Det vil sige, at de syge, der er faldet helt ud af systemet, ikke har nogen chance for at få hverken sygedagpenge eller "syge-kontanthjælp" - en kontanthjælpslignende ydelse, som syge uden livstruende sygdomme fremover får ret til.
Denne gruppe syge bliver med andre ord ikke reddet op af "det sorte hul", som politikerne kalder det, når en syg hverken kan få sygedagpenge eller kontanthjælp.
"De er desværre ikke omfattet af reformen. Alle partier heriblandt SF har givet sig, fordi mange skulle være enige. Og forligskredsen har ikke villet lovgive med tilbagevirkende kraft," siger Eigil Andersen, beskæftigelsesordfører for Socialistisk Folkeparti (SF).
Det samme gælder de syge, der falder helt ud af systemet nu eller i første halvår af 2014.
"Jo, det er konsekvensen af det. Beklageligvis. Det er klart, at det ikke er nogen god situation, men det har jo været en forhandling," siger SF'eren.
800 ekstra i "det sorte hul"
Da regeringen offentliggjorde sit udspil til en sygedagpengereform tidligere på året, lød skønnet, at 1.400 personer årligt står helt uden offentlig forsørgelse. Det skøn har Beskæftigelsesministeriet opjusteret til 1.600 personer, oplyser ministeriet til Avisen.dk.
Det vil sige, at cirka 800 vil miste forsørgelsen helt i første halvår af 2014.
FTF, der repræsenterer 450.000 ansatte heriblandt lærere, sygeplejersker og politibetjente, undrer sig over, at partierne bag forliget ikke har taget hånd om dem.
"Når parterne laver et forlig og sælger det som en stor sejr - nu er varighedsbegrænsningen væk - så er det uforståeligt, at modellen ikke tager dem med, selvom det vil koste," siger formand Bente Sorgenfrey.
Hun fortæller, at hovedorganisationen har fået flere henvendelser fra syge, der ikke aner, om de er omfattet af reformen eller ej.
Dyr dato
Ifølge Liberal Alliance er der udelukkende en forklaring på, at modellen ikke omfatter dem, der har mistet eller mister forsørgelsen frem til den 1. juli 2014.
"Fordi det koster en masse penge," siger beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen.
Det vil sige, at hvis forligskredsen virkelig havde villet det, så kunne skæringsdatoen have været den 1. januar 2014 i stedet for den 1. juli 2014?
"Alt kan lade sig gøre, men penge vokser ikke på træerne. Det ville fordyre reformen. Længere er den ikke."
Ifølge Dansk Folkeparti var skæringsdatoen blevet den 1. januar 2015, hvis regeringen havde fået sin vilje.
"Jeg kan sagtens forstå, at nogle syge er slemt skuffede. Det er derfor, jeg har arbejdet for, at vi skulle have skubbet skæringsdatoen så langt frem som overhovedet muligt, men regeringen ville ikke gå med til mere end den 1. juli 2014," siger beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted.
"Ministeren skal skamme sig"
Enhedslisten, der ikke er med i forliget, kritiserer beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for at svigte de syge.
"Ministeren skal skamme sig godt og grundigt over, at hun kommer med et løfte, og at det så tager over to år, før hun prøver at indfri noget af det," siger sygedagpengeordfører Finn Sørensen.
Han er enig med Liberal Alliance i, at parterne bag forliget kunne have ændret skæringsdatoen.
"Det mindste, de kunne gøre, var at sørge for, at loven trådte i kraft den 1. januar 2014. Det her er en kold karklud i hovedet på alle de syge mennesker, der mister deres forsørgelse frem til den 1. juli 2014," siger Finn Sørensen.
Både FTF og Enhedslisten mener, at der bør være en overgangsordning for de syge, der falder i "det sorte hul".
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra beskæftigelsesministeren.
"Når parterne laver et forlig og sælger det som en stor sejr - nu er varighedsbegrænsningen væk - så er det uforståeligt, at modellen ikke tager dem med, selvom det vil koste."
Bente Sorgenfrey, formand for FTF