Spilindustrien i USA ser ud til at nærme sig et tidspunkt, som kan være afgørende for de ansatte.
Efter det bedste år nogensinde begynder fælles fodslag og dermed fagforeninger at rumle.
Ifølge Politiken ulmer det i den lukrative branche efter et år med historier om ansatte, der arbejder op mod 100 timer om ugen, og spiltestere, som går for 66 kroner i timen.
Ifølge det amerikanske magasin Vulture, har firmaet Rockstar, der står bag det populære spil Red Dead Redemption 2, ladet deres spil-udviklere arbejde 100 timer om ugen for at kunne nå spillets deadline.
Samtidig fyrede spilproducenten Activision Blizzard, som står bag det populære skydespil "Call of Duty", i februar otte procent af medarbejderstaben, hvilket svarede til knap 800 ansatte.
Massefyringen kom, efter at Activision Blizzard netop havde offentliggjort deres til dato bedste regnskab, men topchefen Bobby Kotick mente ikke, at selskabet havde "udnyttet sit fulde potentiale", skriver Politiken.
Ifølge avisen har flere tusinde spilarbejdere mistet jobbet i løbet af det sidste år. Udover at Activision Blizzard satte 800 ansatte på gaden, så fyrede Electronic Arts, der blandt andet producerer fodboldspillet Fifa, 350 ansatte.
I et debatindlæg i The New York Times, skriver nyhedsredaktøren på det globale spilmedie Kotaku, Jason Schreier, ifølge Politiken, blandt andet:
"Der er kun en vej frem for arbejderne, hvis de skal gå imod den måde, de bliver udnyttet på, mens franchises som ’Call of Duty’ kværner masser af penge til dem i toppen: at slutte sig sammen."
Samtidig har det største forbund af fagforeninger, AFL-CIO, opfordret de ansatte i spilindustrien til at stå sammen.