Først til december ventes retten at afgøre den historisk store sag om bedrageri mod statskassen for mere end ni milliarder kroner.
Oplysningen kommer fra retsformanden onsdag eftermiddag i Glostrup i straffesagen mod den britiske finansmand Sanjay Shah.
Rettens to juridiske dommere og tre lægdommere trækker sig tilbage for at votere, når de har hørt de afsluttende indlæg fra anklagerne og fra forsvarerne henholdsvis 20. og 27. september.
Derefter vil der altså gå to en halv måned.
At finansmanden har trukket enorme beløb ud af statskassen i forbindelse med refusion for udbytteskat, er der faktisk ikke uenighed om. Shah har undskyldt sig med, at han udnyttede et hul i lovgivningen. Hvad han gjorde, var ikke strafbart, har han sagt.
Onsdag har forsvarere og anklagere i flere timer talt om, hvorvidt han overhovedet har fået en retfærdig rettergang.
Da den 53-årige finansmand 6. december sidste år blev fløjet fra Dubai til København, havde flere ministre med kontante udtalelser allerede udtalt sig om hans skyld, hævder forsvarerne.
Shah måtte opfatte det sådan, at han var dømt på forhånd, mente den ene forsvarer, advokat Kåre Pihlmann.
- Han er kommet til et land, hvor ministre siger, at han er skyldig, siger Pihlmann og nævner, at justitsminister Peter Hummelgaard havde placeret Shah i gruppen af "habit-kriminelle".
Men anklagerne afviser påstanden om, at udtalelser fra en stribe ministre er en krænkelse af Shahs menneskerettigheder, fordi de har udtalt sig om hans skyld, inden retten har talt.
For det meste har ministrene blot udtrykt glæde over, at den langtrukne sag om udlevering fra De Forenede Arabiske Emirater lykkedes, lyder det fra anklager Dennis B. Rasmussen.
- Politikerne har en udvidet ytringsfrihed, og dette er en sag med stor offentlig interesse, som de må kunne udtale sig om, fastslår han.
I loven er der ingen paragraffer, der giver adgang til frifindelse på grund af myndighedspersoners muligt krænkende udtalelser, lyder det.
Der er simpelthen ikke hjemmel i loven til at skride til frifindelse, sådan som forsvarerne har bedt om, mener anklagerne.
Og selv hvis retten skulle nå frem til, at en enkelt udtalelse eller to skulle være en krænkelse af konventionen, er det på ingen måde ensbetydende med, at Shah ikke har fået en retfærdig rettergang, konkluderer Dennis B. Rasmussen.
Rettens vurdering kommer i forbindelse med domsafsigelsen. Altså til december.
/ritzau/