Serena Williams får seedningshjælp i US Open

Sport
FILE PHOTO: Serena Williams of the U.S. in action at Wimbledon, London, Britain - July 14, 2018 (Foto: Toby Melville/Reuters)

Selv om Serena Williams kun ligger nummer 26 på verdensranglisten, bliver hun seedet som nummer 17 i US Open.

Serena Williams stiller op til US Open i tennis som 17.-seedet, selv om hun kun er nummer 26 på verdensranglisten.

Det fortæller arrangøren tirsdag.

Normalt afgøres seedningerne af placeringerne på WTA-verdensranglisten, men snart 37-årige Serena Williams er altså seedet ni placeringer højere.

Serena Williams' seedning betyder, at hun slipper for et muligt møde med en top-8-spiller i tredje runde af turneringen.

Hun gik glip af US Open sidste år på grund af sin graviditet, men har i denne sæson vist glimt af fordums styrke, blandt andet ved at nå finalen i Wimbledon.

Tilbage i juni sagde præsidenten for det amerikanske tennisforbund, Katrina Adams, at US Open ville revurdere seedningsproceduren ved at tage effekten af en graviditets betydning for ranglisteplaceringen med i betragtning.

Adams' udmelding kom, efter at Serena Williams måtte stille op som useedet ved French Open. Turneringen var hendes første grand slam-turnering efter comebacket.

Topseedet i US Open er verdensetteren, Simona Halep, foran danske Caroline Wozniacki og Sloane Stephens.

Lige som de øvrige 32 seedede spillere hos både mænd og kvinder er de alle seedet efter placeringen på verdensranglisten.

Serena Williams har tidligere vundet US Open seks gange.

Den historik samt hendes præstationer på hardcourt i løbet af denne sæson vejer også til i overvejelserne bag turneringsarrangørens beslutning.

/ritzau/Reuters