Ronnie Schwartz-hattrick sender Silkeborg på andenplads

Sport

Silkeborg slog Thisted og rykkede på andenpladsen med kortere afstand til førerholdet, Viborg, der tabte 0-3.

Sidste sæsons superliganedrykker Silkeborg satser på en hurtig tilbagevenden til den bedste række, og søndag sørgede holdet for at kunne overvintre på andenpladsen i 1. division.

Silkeborg kravlede en plads op ved at vinde med 4-1 på udebane over Thisted.

Angriberen Ronnie Schwartz blev kampens helt store spiller, da han scorede hattrick inden pausen til 3-0 og bragte sin sæsontotal op på 11 træffere i ligaen.

Målene faldt inden for blot et kvarter fra det 30. minut og frem til pausen.

Thisted reducerede til 1-3 ved Christian Kudsk i anden halvlegs første minut, men mere blev det ikke til for hjemmeholdet. I stedet slog Magnus Mattsson sejren fast for Silkeborg med målet til 4-1 med 12 minutter tilbage.

Årets sidste spilledag blev kun bedre for Silkeborg, da holdet også kom tættere på førstepladsen, der udløser direkte adgang til Superligaen.

Førerholdet fra Viborg tabte nemlig på udebane med 0-3 til Nykøbing FC. Viborg fører nu med 35 point, mens Silkeborg kom på 31.

Efter en målløs første halvleg fik Viborg sværere vilkår tre minutter efter pausen, da Ingvar Jónsson fik rødt kort.

Hjemmeholdet udnyttede overtallet til at score tre gange. Først scorede Mikkel Dahl med en tempereret inderside midtvejs, og i det 72. minut lagde samme Dahl op til Emil Holtens 2-0-mål.

Mikkel Dahl kronede en fremragende halvleg med målet til 3-0 i tillægstiden.

Efter de to tophold kommer tre hold med 29 point på de næste pladser, nemlig Fredericia, Nykøbing FC og Næstved. Fredericia slog således Næstved med 3-0.

Superliganedrykkerne Lyngby og FC Helsingør fik tiltrængte sejre i den tunge ende af tabellen. Lyngby slog på hjemmebane FC Roskilde med 4-0 og kom på 23 point, mens Roskilde har 20.

Agterlanternen, FC Helsingør, fik kontakt til de øvrige bundhold med hjemmesejren på 1-0 i bundopgøret over Hvidovre. De to klubber har henholdsvis 19 og 20 point under nedrykningsstregen.

I søndagens sidste kamp i 19. spillerunde vandt Fremad Amager med 1-0 hjemme over HB Køge. Klubberne ligger nu nummer seks og syv med henholdsvis 28 og 27 point.

/ritzau/