Rigsadvokat vil stoppe retsproces mod Brasiliens præsident

Brasiliens rigsadvokat vil bede højesteret i landet om at bremse rigsretssag mod præsident Dilma Rousseff.

Fremtidsudsigterne ændrer sig lynhurtigt i øjeblikket for Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, som trues af en rigsretssag.

Tirsdag meddeler rigsadvokatens kontor, at han vil bede højesteret om at indstille processen mod en rigsretssag.

Rigsadvokaten, Eduardo Cardozo, er udpeget af præsidenten og blåstemplet af senatet.

Meldingen fra advokaten kommer, dagen før at senatet skal stemme om, hvorvidt Dilma Rousseff skal stilles for en rigsret.

Men det er bølget meget frem og tilbage de seneste døgn.

Mandag lød det fra den fungerende formand for underhuset, Waldir Maranhao, at han havde annulleret en afstemning fra 17. april om at stille Rousseff for en rigsret.

Tirsdag trak han denne udmelding tilbage.

Rousseff anklages for på ulovlig vis at have sikret sig finansiering til sit budget i 2014, før hun blev genvalgt til posten.

Anklagen lyder, at hun har hentet penge fra statsbanker til at fylde huller i budgettet. På den måde har hun ifølge kritikerne sminket på sine politiske bedrifter.

Selv om al fokus i Brasilien lige nu er på korruption i regeringen og det brasilianske parlament, så er det ikke en del af anklagen mod præsidenten.

Halvdelen af den brasilianske kongres' medlemmer efterforskes af anklagemyndigheden og politiet for korruption.

Det handler om en helt anden sag fra det delvist statsejede olieselskab Petrobras, hvor de mange politikere er anklaget for misbrug til egen økonomisk vinding.

/ritzau/