Ragnvald trodser coronaen: Redder påsken på plejehjemmene

Kendte
Richard Ragnvald kan se frem til en travl påske på landevejene. (Foto: Ritzau Scanpix)

- Det bliver fedt, jubler Richard Ragnvald, som vil underholde pensionister på 50 jyske plejehjem. Det samme gør Lennart Johannessen på Sjælland med Fede Finn og Funny Boyz.

Richard Ragnvalds dåbsattest afslører, at sangeren er blevet 72 år, og Lennart Johannessen kunne tidligere på året fejre sin 70 års fødselsdag. De to entertainere er vant til et voksent publikum, men henover påsken kommer der alligevel mere fart på end normalt – endda midt i en trist coronatid.

Dansktopdrengene har sat sig for at underholde ikke mindre end 100 plejehjem hen over påsken. Richard Ragnvald napper lige Jylland, mens Lennart med Fede Finn og Funny Boyz optræder på Sjælland.

- Jeg er sikker på, det bliver en fantastisk turne. Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften. Vi skal gøre de mange plejehjemsbeboere glade rundt i det meste af Danmark. De trænger virkelig til, at vi tænker på dem, og får dem til at synge med, siger Richard Ragnvald til avisen.dk.

Det er Koncept Aarhus, der har arrangeret turen, og direktøren Henrik Rud forklarer, at de to kunstnere optræder fra firmaets lille, mobile scenevogn i behørig afstand fra publikum, mens de ældre bliver inden døre, på terrasserne eller på deres altaner.

Velkendte sange

Der bliver tale om toner, de ældre vil kunne synge med på.

- Nu er det jo en mini-koncert på 20-25 minutter, men selvfølgelig bliver det sange, de kender.  ”Du er min øjesten”, ”En lille pige i flade sko” og et lille dansktop-medley, forklarer Ragnvald og lover, at han selvfølgelig også vil synge “Kære lille mormor”.

Sjællænderne kan også glæde sig til ørehængere, når Fede Finn og Funny Boyz træder op med et par nye numre, ”Volvo”, ”Du må godt få lov” og selvfølgelig ”Kærligheden Brænder”.

– Det er fedt – og de lover jo skidegodt vejr. Der var også ved at gro mos på os. Vi har godt nok aflyst mange jobs, siger Lennart/Fede Finn.

– Vi tager os af Køge og omegn. Altså hele Sjælland. Allerede på mandag går det løs. Vi har fart på med fem plejehjem hver dag. I ti dage, forklarer han til avisen.dk.

Fede Finn og Funny Boyz har fået en del aflysninger pga. corona-epidemien. Så de glæder sig til at komme ud at optræde igen. Foto: Privat