Prins Joachim flytter tilbage til Schackenborg

Kongelige
Prins Joachim og prinsesse Marie flytter sammen med børnene prins Henrik og prinsesse Athena til Møgeltønder. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/arkiv)

Efter en måned i Danmark forlader prins Joachim og prinsesse Marie Amalienborg og sætter kursen mod Schackenborg Slot.

Prins Joachim vender tilbage til Schackenborg Slot i Møgeltønder.

Det bekræfter Kongehusets Kommunikationsafdeling overfor Her & Nu.

Turen til Sønderjylland sker efter prins Joachim for en lille måned siden forlod Paris og vendte hjem til Danmark med familien.

Her blev prins Henrik, søn af prins Joachim og prinsesse Marie, undersøgt på Rigshospitalet for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis.

Prins Henrik blev desuden undersøgt for coronavirus. Testen var negativ, oplyste kongehuset.

Siden har familien boet deres lejlighed i Christian VIII’s Palæ, fordi villaen i Klampenborg er fremlejet til Caroline Fleming.

Prins Joachim solgte Schackenborg Slot i 2014 til Schackenborg Fonden. Fonden blev stiftet 30. juni 2014 af prins Joachim, Bitten og Mads Clausens Fond, Ecco Holding og Ole Kirks Fond og har prins Joachim og prinsesse Marie som protektorer.

Prins Joachim og prinsesse Marie råder fortsat over deres gamle bolig på slottet, og refererer gerne til Schackenborg som familiens andet hjem.

Prins Joachim rejste sidste sommer sammen med familien til Paris for at tage et kursus på ti måneder på det franske militærakademi. 

Prins Joachim af oberst i Hæren.