Politikere nægter at spise frokost med dronningen

Det bliver en royal frokost uden Jesper Kiel og kollegerne i Enhedslisten i Svendborg Kommune, når dronning Margrethe og byrødderne skal spise på luksusstedet Stella Maris Hotel de Luxe. (Foto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv) og Jesper Kiel/PR)

Den socialdemokratisk styrede Svendborg Kommune blåstempler, at luksuriøst spisested ikke har tegnet overenskomst med de ansatte, når dronninge-frokost skal indtages der. Det mener Enhedslisten.

Dronning Margrethe skal under sit besøg i Svendborg 6. og 7. september spise frokost på Stella Maris Hotel de Luxe.

Men det bliver uden Enhedslistens medlemmer af byrådet.

Det skriver Fyns Amts Avis.

Jesper Kiel, Jens Erik Laulund Skotte og Susanne Gustenhoff har meddelt, at de ikke deltager fordi spise- og overnatningsstedet ikke har tegnet overenskomst med de ansatte.

– Jeg har spurgt 3F, om Stella Maris har overenskomst, og det har restauranten ikke. Det er ellers en dyr restaurant, så man skulle tro, at de havde råd til at betale deres folk en ordentlig løn og garantere dem de rettigheder, som er sikret i overenskomsten, siger Jesper Kiel til Fyns Amt Avis.

Byens socialdemokratiske borgmester, Bo Hansen, siger at han har sikret sig, at de ansatte har overenskomstlignende vilkår.

- Og jeg er i det hele taget rimelig betrygget. For de ville ikke få lov at uddanne alle de mennesker, som de uddanner, hvis de ikke havde ordnede forhold, siger Bo Hansen til avisen.

Dronning Margrethes besøg er en del af regentens årlige sommertogt med Kongeskibet Dannebrog og kommer i kølvandet på en større sparerunde i Svendborg Kommune.

Bo Hansen oplyser, at der under planlægningen af det royale besøg er taget højde for, at kommunen står foran at skulle spare millioner af kroner.

Således koster frokosten på Stella Maris Hotel de Luxe 180 kroner pr. person inklusiv drikkevarer.

- Det er et skarpt tilbud, ingen tvivl om det, siger Bo Hansen til Fyns Amts Avis.

Dronningens besøg i Svendborg kommer til at koste kommunens borgere i alt 282.625 kroner.