Politiet jager drabsmand som forsvandt på sort scooter

Nyheder
Ifølge politiet var det denne mand, der mandag eftermiddag skød og dræbte en 24-årig mand i Korskærparken i Fredericia. Han blev sidst set, da han kørte ad Lange Møllers Vej. Sydøstjyllands Politi vil gerne høre fra folk, som har set ham mandag eftermiddag eller i øvrig har oplysninger om ham. (Foto: Politifoto/Ritzau Scanpix)

Politiet er overbevist om, at mand på scooter skød og dræbte 24-årig. 11 anholdte er løsladt.

Sydøstjyllands Politi jagter en mand på en sort scooter, som mistænkes for at være gerningsmanden til et drab i Fredericia mandag.

Manden var klædt i sort tøj, og på hovedet havde han en karakteristisk styrthjelm. Den er sort i siderne og har en hvid stribe i midten.

Kort før klokken 14 mandag eftermiddag blev en 24-årig mand dræbt af et skud i brystet i Korskærparken.

Omkring samme tidspunkt blev manden på scooteren set i området. Han blev sidst set, da han kørte kørte ad Lange Møllers Vej.

Sydøstjyllands Politi er efterfølgende kommet med forskellige meldinger om manden på scooteren.

Først efterlyste man ham, men senere mandag oplyste politiet, at man havde anholdt otte personer, og at "man ikke efterlyser konkrete personer eller køretøjer i forbindelse med drabet".

Siden nåede antallet af anholdte op på 11. De er alle løsladt igen, men to af dem er stadig sigtet for noget. Politiet vil ikke sige, hvad de er sigtet for.

Tirsdag eftermiddag skriver politiet så i en pressemeddelelse, at det nu "ligger fast, at det var en sortklædt mand på en sort knallert og med en karakteristisk sort styrthjelm", der dræbte den 24-årige.

Politiet beder offentligheden om hjælp til at finde manden på scooteren og vil gerne høre fra folk, der har set ham, eller som ved noget om ham.

Manden var iført sorte bukser med hvide markeringer lige under knæet. Desuden havde han en sort jakke og sorte sko på. Formentlig er skoene af mærket Nike. De har hvidt logo og hvide såler.

Drabet har fået politiet til at frygte, at flere voldelige opgør kan være under opsejling i Fredericia. Med den begrundelse blev der tirsdag oprettet to visitationszoner i byen.

Offeret var "en del af en gruppe af unge mænd med anden etnisk oprindelse, der er bosiddende i Korskærparken. Denne hændelse i Korskærparken og igangværende konflikter betyder, at politiet vurderer, at der er risiko for yderligere alvorlige voldelige opgør i områderne", skriver politiet i en pressemeddelelse.

Heri omtales også, at der aktuelt består et modsætningsforhold mellem personer i "grupperinger".

De to zoner omfatter henholdsvis Korskærparken og et område i Fredericia midtby.

Den særlige foranstaltning løber frem til og med 25. marts.

/ritzau/