Politiet giver ikke op i sin jagt på en lydoptagelse, hvor en efterlyst i en kæmpe narkosag udtaler sig.
Torsdag afviste Københavns Byret, at journalisterne Carsten Norton og Kristoffer Eriksen skulle udlevere lydfilen til National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK). Men den afgørelse har NSK kæret til landsretten.
- NSK har valgt at kære byrettens afgørelse om, at omstridt lydfil ikke skal udleveres. Dermed skal landsretten tage stilling, skriver Carsten Norton på det sociale medie X.
Carsten Norton står sammen med Kristoffer Eriksen bag podcasten "Banderelateret" på Podimo. De nægter at udlevere optagelsen med henvisning til kildebeskyttelsen.
Det var i et afsnit 26. juni, at de afspillede lydoptagelsen med manden, der er efterlyst i en sag om 234 kilo kokain.
NSK har tidligere oplyst, at det mener, at kokainleverancerne har været organiseret og styret af to medlemmer af banden Loyal To Familia (LTF). Den ene er den 41-årige mand, som taler på optagelsen i podcasten.
Her fortæller han, at det er fem år siden, at han "sagde farvel" til LTF, og at han ikke har været i Danmark i fem år. Ifølge podcasten opholder han sig i Dubai.
Kristoffer Eriksen og Carsten Norton ville gerne have haft et interview med den 41-årige mand. Da det ikke lykkedes, fik de i stedet en lydoptagelse gennem en mellemmand med en udtalelse fra den 41-årige.
I podcasten fortæller Kristoffer Eriksen, at optagelsen afspilles i sin fulde længde, men at den efterlystes navn er bippet ud, da han er underlagt navneforbud.
Hvad politiets særlige enhed vil bruge optagelsen til, må ikke komme frem i offentligheden. Således blev der nedlagt referatforbud på et retsmøde i byretten, som behandlede spørgsmålet.
Klart står det dog, at dommeren i Københavns Byret ikke fulgte anklagerens anmodning om, at politiet skulle have selve optagelsen, som altså kan høres i podcasten.
Ifølge advokat Vibeke Borberg, der repræsenterer podcastproducenten Podimo, afviste byretten kravet med henvisning til, at anklagemyndigheden ikke har sandsynliggjort, at råfilen har afgørende betydning for politiets efterforskning.
/ritzau/