For to år siden stak Cecilie Danris' ekskæreste hende 46 gange med en kniv. Han fik en dom på seks års fængsel, men efter 202 dage var han på udgang.
Cecilie Danris fik ikke besked fra politiet om, at ekskæresten var på udgang, og trods et tilhold og en hemmelig og politibeskyttet adresse modtog hun flere breve og opkald fra fængslet.
Det skriver B.T. mandag.
Hun bliver også to gange anbefalet af politiet at mødes med ekskæresten, ligesom det i 2018 lykkes for Cecilie Danris' ekskæreste at indberette hende til kommunen for ikke at tage ordentligt vare på deres fælles barn.
I en mail til B.T. skriver Københavns Politi, at det "beklager, at der ikke er givet systematisk offerunderretning i sagen".
Politiet oplyser videre, at man vil "tage kontakt til Kriminalforsorgen for i fællesskab at sikre underretning fremover".
Lisbeth Jessen, som er direktør i krisecenteret Danner, har desværre hørt om den slags sager før.
- Vi oplever det forholdsvis ofte, så vi vurderer, at det sker. Det her er ikke et usædvanligt tilfælde.
Ifølge hende er det skadeligt for kvinderne, at de dels ikke altid får besked, når deres overfaldsmand er på fri fod, og dels bliver presset til at konfrontere ham:
- Man gør det i bedste mening, men når man får presset en kvinde til at deltage i et konfliktråd, hvilket dog kan være udmærket i andre sager, så kommer man til at medvirke til at opretholde voldsudøverens vold mod kvinden.
- Vi har en samarbejdskultur i samfundet, og det er som udgangspunkt godt, men i nogle sager, blandt andet dem, der kommer hos os, er det ikke.
- Der er en angst forbundet med ikke at vide, hvornår gerningsmanden er ude. Det ødelægger også muligheden for at hele, for du ved aldrig, hvornår han står der, siger hun.
Danner vil rette henvendelse til Rigspolitiet og Kommunernes Landsforening og tilbyde sin hjælp.
SF kræver en redegørelse fra justitsministeren om, hvorfor myndighederne ikke har forhindret kontakt med gerningsmand og offer.
B.T. fortæller Cecilie Danris' historie mandag, som er FN's Internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder.
På denne dag bliver også projektet Voldsom Kærlighed lanceret. Det skal tilbyde hjælp til unge, som udsættes for netop kærestevold.
Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet, der også tager sig af ligestillingsområdet, i en pressemeddelelse.
Tilbuddet er et samarbejde mellem organisationerne Dialog mod Vold, Sex og Samfund samt rådgivningstilbuddet Headspace.
/ritzau/