Påsken står for døren, men det står skidt til med påskebudskabet om fællesskab og opofrelse.
Danskerne har nok i sig selv og lader de svage i stikke. Det mener præst i Christianskirken i København, Flemming Pless.
- Som danskere betragtet er vi fuldkommen ligeglade med vores nabo. Vi gemmer os bag hækken, så vi ikke kan se ham. Jeg mener, at fællesskabet er drastisk på tilbagetog i Danmark. Der er ufattelig mange enlige mødre. Der er ufattelig mange ensomme ældre mennesker og psykisk syge, hvor vi sammen burde sige: Vi kan gøre det bedre, siger Flemming Pless til Newspaq.
Præsten fra Christianshavn mener, at påsken ligesom julen er hjerternes fest - men at budskabet er gået tabt.
- Påsken handler om forpligtende fællesskaber. Hvordan vi forpligtiger os selv på et velfærdssamfund, som vi alle taler om, at vi gerne vil beholde, men hvor vi agterudsejler de dårligst stillede, eller sender vores skolelærere på påskeferie med en lockout i halen. Det er ikke ok. Skolelærerne er nogle af de vigtigste mennesker i vores samfund overhovedet, siger Flemming Pless med klar adresse til den kommende lærer-lockout.
Han mener, at alle ressourcestærke danskere må hanke op i sig selv.
- Vi er samfundet. Det er ikke samfundet, der skal tilgodese os. Det er os, der skal tilgodese fællesskabet.
- Hvor kan jeg være med til at skabe et fællesskab for nogle mennesker, der ikke umiddelbar har det overskud, som jeg har. Hvis vi alle tænker sådan, så er vi begyndt at komme i den rigtige retning, siger præsten, der også mener, at der er gået for meget "ferie-tænkning" i påsken.
- Jeg har ikke noget imod, at folk ikke går i kirke i påsken eller drikker sig i hegnet i påskebajere. Men jeg har noget imod, at Danmark holder ferie fra fredag før Palmesøndag. Dermed bliver påsken ualvorlig, og Danmark går i stå i en tid, hvor vi har brug for, at nogle sparker røv.